Waarom wordt mijn borst gekwetst toen Hardlopen in de Koude?

Waarom wordt mijn borst gekwetst toen Hardlopen in de Koude?

Voor sommige mensen, hardlopen is een van de meest leuke activiteiten. De sport tegelijkertijd stimuleert en ontspant u, het opwarmen van uw spieren en het activeren van uw hartslag. Echter, voor sommige mensen, de sport veroorzaakt pijn en pijn. Terwijl sommige mensen de pijn in hun enkels of knieën kunnen voelen, anderen voelen de pijn in hun borst. Pijn op de borst terwijl het lopen in de kou kan het gevolg zijn van een groot aantal problemen.

Astma

In veel gevallen is de oorzaak van borstpijn tijdens lopen is bekend als oefening geïnduceerde astma. Volgens Kids Health, "De koude, droge lucht die in de longen geïnhaleerd tijdens de oefening wordt beschouwd als de belangrijkste oorzaak van oefening geïnduceerde astma." Terwijl het lopen, je ademhaling wordt snel en oppervlakkig. Als de lucht snel beweegt door je mond en in je longen, is het niet genoeg tijd om op te warmen hebben. Voor een persoon met een oefening geïnduceerde astma, deze plotselinge inname van koude lucht irriteert de longen en vernauwt de luchtwegen, wat leidde tot de symptomen van astma. Samen met pijn op de borst, de symptomen van de oefening geïnduceerde astma onder meer hoesten, piepende ademhaling en kortademigheid.

Koude lucht

Snel ademen koude lucht via de mond en in de longen kan leiden tot pijn op de borst, zelfs als je geen oefening geïnduceerde astma. Wanneer u lucht in te ademen door de neus, de kleine bloedvaten in de buurt van de neusholte warm en hydrateren de lucht. Als de vochtige en warme lucht naar beneden beweegt de luchtwegen en in de longen, het lichaam accepteert het gemakkelijk. Echter, de meeste mensen ademen door de mond tijdens het hardlopen. In dit geval heeft de lucht niet verwarmde of gehydrateerd worden. Deze koude droge lucht irriterend voor de luchtwegen enigszins, maar niet leiden tot het vernauwen.

geblokkeerde slagaders

Zoals uiteengezet bij Dr Mirkin.com, sommige mensen ervaren pijn op de borst tijdens het hardlopen vanwege geblokkeerde kransslagaders. Zoals koude wind raakt het gezicht, de hartslag vertraagt ​​lichtjes. Hoewel deze daling van de hartfrequentie geen directe problemen veroorzaken, kan het uiteindelijk invloed op het lichaam. Aangezien de hartslag blijft dalen, de bloedstroom naar het hart vermindert ook. Aangezien het hart ontvangt de zuurstof uit het bloed, een verlaagde hartslag resulteert in een verminderde toevoer van zuurstof naar het hart. Volgens Dr Mirkin.com: "Als de hartspier niet in staat is om alle zuurstof die het nodig heeft, het begint te kwetsen."

Hart problemen

In sommige gevallen kan pijn op de borst tijdens het hardlopen worden veroorzaakt door een ernstige hartaandoening, zoals een aorta scheur of een hartaanval. De aorta zit bovenop het hart en levert het bloed van het hart naar de longen, hersenen en het lichaam. Als de aorta scheurt zelfs licht, wordt de bloedtoevoer naar het lichaam verstoord. Ook een hartaanval Ook onderbreking geeft de bloedtoevoer naar de hersenen, longen en lichaam. Zowel een aorta traan en een hartaanval veroorzaken onmiddellijke pijn op de borst, samen met kortademigheid, misselijkheid, duizeligheid en uitstralende pijn. Hoewel lopen van beide voorwaarden niet direct veroorzaakt, kan zware lichamelijke inspanning de trigger zijn. Zoek medische behandeling onmiddellijk in beide gevallen.

Behandeling

In de meeste gevallen kunt u verlichten van pijn op de borst door simpelweg te ontspannen. Zodra u stopt met draaien, dan moet de pijn en beklemming op de borst verdwijnen binnen 10 tot 15 minuten. Als de pijn op de borst wordt veroorzaakt door het inademen van koude lucht, overweeg dan wikkelen van een sjaal rond je mond tijdens het hardlopen. Indien mogelijk, ademen door je neus. Bij oefening geïnduceerde astma, kunnen bepaalde medicijnen helpen om de luchtwegen verwijde houden, waardoor gemakkelijke doorgang van lucht. Medicijnen kunnen ook nodig zijn voor hartproblemen. In het geval van geblokkeerde slagaders of significante hartaandoeningen, kan het beste om krachtige oefening helemaal te vermijden, kiezen voor minder inspannende oefeningen plaats.