Waarom werd de voedingspiramide Gemaakt?

image De MyPyramid voor voedingsrichtlijnen werd opgericht in 2005 als een visuele voorstelling van de componenten die nodig zijn voor een gezond dieet. De USDA wilde een gemakkelijk herkenbare en motiverende symbool dat een algemene boodschap over voeding overgebracht.

Categorieën

De piramide heeft een kleurcode stroken die verschillende categorieën levensmiddelen vertegenwoordigen: oranje voor granen, groen voor groenten, rood voor fruit, geel voor vetten en oliën, blauw voor zuivel en paars voor eiwit.

verhoudingen

Elke kleur strook varieert in grootte van de hoeveelheid voedsel in elke categorie die nodig zijn voor een gezonde voeding geven.

Oefening

De zijkant van de piramide heeft een dun figuur loopt de trap op naar de behoefte aan beweging en gezonde voeding te geven.

alleen visueel

De bedoeling van de USDA was om een ​​eenvoudige iconische herinnering van de voedingsmiddelen die nodig zijn voor een gezonde voeding te maken. Echter, een punt van kritiek is dat zonder consumentenonderzoek, het symbool is in wezen zinloos, omdat er geen uitleg van wat elke kleur betekent.

Herbeoordeling

Volgens de wet moet het Department of Health and Human Services evalueren en herziening van de voedingsrichtlijnen om de vijf jaar. De volgende evaluatie is het gevolg in 2010. Meer dan 100 pagina's van technisch advies wordt verminderd en vereenvoudigd om richtlijnen voor het Amerikaanse dieet aan te bieden.