Waarom niet Wimpers groeien?

Wimpers, technisch genaamd trilharen, zijn korte haren die de oogleden omzomen. Terwijl ze helpen om vuil te verwijderen van het oog, zijn ze vooral gewaardeerd om hun uiterlijk.

Groei

Haar groeit en rust in een cyclus. De actieve fase is zeer kort voor wimpers, ongeveer 30 tot 45 dagen, in vergelijking met 2-6 jaar hoofdhaar. Dit is de reden waarom wimpers kort verblijf.

Rusten

De fase waarin de haarfollikel slapende duurt ongeveer 100 dagen hoofdhaar, maar veel langer wimpers, wenkbrauwen en andere lichaamsbeharing. Sinds verloren haren niet onmiddellijk vervangen, kan het lijken alsof ze helemaal niet groeien.

toevallig

Terwijl sommige zoogdieren werpen haar op een seizoensgebonden basis, haargroei mens is willekeurig. Wat haar zal in elke fase van de groei op een bepaald moment.

behandeling met medicijnen

De FDA heeft een geneesmiddel genaamd Latisse voor het behandelen hypotrichosis, een aandoening waarbij de patiƫnt geen wimpers goedgekeurd. Het kan ook wimper verlies te behandelen als gevolg van chemotherapie.

waarschuwingen

Latisse fabrikant Allergan waarschuwt dat het de kleur of pigmentatie van het ooglid of de iris zelf kan veranderen, waardoor de oogkleur meer bruinachtig.