Waarom is Zwemmen Goed voor astma?

Waarom is Zwemmen Goed voor astma?

Een gezonde levensstijl en regelmatige lichaamsbeweging kan helpen bij astmapatiënten houden hun astma onder controle - en het verminderen van de kans op krachtige activiteit triggering een astma-aanval. Het kan ook helpen om hun gewicht te beheersen en blijf actief en fit. Sommige mensen vinden echter dat krachtige aërobe activiteit en bepaalde vormen van lichaamsbeweging kunnen hun symptomen van astma verergeren en maken het moeilijk om te oefenen. Veel astmapatiënten vinden dat zwemmen biedt hen een goede, het hele jaar door oefening optie die hen geeft met een effectieve full-body workout.

Gezond Bewegen Milieu

Droge, koude lucht kan een astma-aanval, die kunnen interfereren met het vermogen astmapatiënten 'om regelmatig te oefenen tijdens de koude wintermaanden te activeren. De Astma en Allergie Stichting raadt zwemmen als een goede oefening optie voor mensen met een oefening geïnduceerde astma sinds de warme, vochtige lucht in overdekte zwembad omgevingen kunnen hun vermogen om te ademen tijdens oefensessies te verbeteren.

Verbeterde astmasymptomen

Zwemmen kan long volume te verhogen, het verbeteren van de algemene fitheid astmatische's en hen te helpen ontwikkelen van goede ademhalingstechnieken, volgens Wang Jeng-Shing van de Taipei Medical University. Jeng-Shing auteur van een studie, gepubliceerd in het 20 augustus 2009 editie van "Respirology", die de effecten van lichaamsbeweging op astmatische 30 kinderen in de leeftijd van 7-12 geëvalueerd. Hij vond dat de kinderen die hebben deelgenomen aan een zes weken durende zwemles, in aanvulling op het nemen van hun reguliere medicijnen tegen astma, toonden significante verbetering in hun symptomen, hospitalisaties, schoolverzuim en hulpdiensten kamer bezoeken.

potentiële Nadelen

Het chloor in zwembaden kan leiden en verergeren sommige mensen allergische symptomen. Als u deze symptomen, raadpleeg dan uw arts over andere lichaamsbeweging en astma-management opties. Enkele andere goede oefeningen voor astmapatiënten, volgens de American Council on Exercise, onder loopband lopen, fietsen, wandelen en buiten lopen.

Hoewel sommige gezondheid studies suggereren overdekte zwembaden zou eigenlijk de kinderen risico op astma bij kinderen, MayoClinic.com immunologie specialist Matthew Rank te verhogen, MD benadrukt dat er onvoldoende klinisch bewijs te rechtvaardigen houden van kinderen uit de buurt van de overdekte zwembaden.

Tips en voorzorgen

Bij het selecteren van een overdekt zwembad, op zoek naar een goed geventileerde faciliteit waarbij het personeel regelmatig de deur en ramen van de faciliteit geopend. Zorg ervoor dat het zwembad is vrij van schimmel en vuil. Spoel je lichaam goed, zowel voor als na het zwemmen sessie om zich te ontdoen van potentiële irriterende stoffen. Warm-up op de juiste voordat de trainingssessie en de tijd nemen om daarna af te koelen. Oefening in korte uitbarstingen van activiteit, rust dan wanneer je lichaam je vertelt dat te doen.