Waarom is Ligfiets veiliger?

Ligfiets fietsen zijn beschikbaar als stationaire hometrainers of racefietsen. Ze zijn populair als hometrainers en kan gevonden worden in de meeste sportscholen, samen met de traditionele rechtop fietsen. Het is meestal een kwestie van persoonlijke keuze tussen ligfietsen en staanders, maar voor sommige mensen de ligfiets is beter en veiliger.

Saldo

Ligfietsen zijn beter voor mensen met evenwichtsproblemen. Ze hebben een kuipstoel, en je zit met je voeten in de voorkant van je om venten. Dit is stabieler dan de staander met zadel en de pedalen onder je romp. Voor de outdoor-model, als je kantelen op een ligfiets, je hoeft niet ver te vallen en hebben minder kans om gewond te raken.

Spieren en gewrichten

De configuratie van de ligfiets is het niet nodig naar voren leunen, zodat je minder kans om terug of nekpijn te hebben en zal niet pols pijn of met de hand gevoelloosheid optreedt als soms met staanders. Mensen met knieproblemen vinden het vaak de ligfiets comfortabeler om te venten.

overwegingen

Het berijden van een ligfiets op een speciale fietspad moet heel veilig. Rijden op de straten vraagt ​​om extra voorzichtig omdat bestuurders, vooral in de high-profile auto's, misschien moeite om te zien dat je hebt. Maak jezelf beter zichtbaar door te vliegen een vlag of een banner, en de rit in de veronderstelling drivers hoeft u niet te zien.