Waarom is Houding belangrijk?

Waarom is Houding belangrijk?

De term houding wordt gebruikt om te beschrijven hoe je lichaam wordt gepositioneerd als je zitten, staan ​​en liggen. Goede houding is belangrijk voor een aantal redenen, met inbegrip plaatst het lichaam in een lijn waar de nadruk op ondersteunende ligamenten, pezen en spieren beperkt. Slechte houding kan leiden tot ongemak en letsel.

Belang van een goede houding

Goede houding plaatst u een uitlijning waar stress goed verdeeld over de beoogde spieren en ligamenten. Hierdoor worden de spieren gebruik maken efficiënter werken en als bedoeld, die op zijn beurt vermindert slijtage die gewrichten ondergaan. Dit vermindert het risico van gezamenlijke ongemak en degeneratieve artritis. Stress geplaatst op de ligamenten die de gewrichten in uw wervelkolom samen wordt ook verminderd met een goede houding. Wanneer uw spieren, gewrichten en ligamenten werken zoals de bedoeling is, je vitale organen in staat zijn om in de juiste positie te blijven en het zenuwstelsel is in staat om normaal te functioneren, volgens de Kansas Chiropractic Foundation.

Risico's en oorzaken van een slechte houding

Onjuiste houding betekent dat je in een positie waar je spieren en ligamenten zijn niet in staat om te werken als ze bestemd zijn; er een abnormale hoeveelheid stress geplaatst op bepaalde spieren. Slechte houding kan te wijten zijn aan zwakke kern spieren, die voorkomen dat u van het houden van je romp en heupen in de juiste uitlijning. Het kan ook worden veroorzaakt door gespannen spieren, een gemeenschappelijk probleem voor diegenen die lang zitten gedurende de dag. Volgens de American Chiropractic Association, overgewicht, zwangerschap en het dragen van schoenen met hoge hakken kan ook leiden tot verkeerde houding. Op lange termijn een slechte houding effecten zijn onder andere problemen met de lichamelijke systemen zoals de spijsvertering en ademhaling.

Proper Zithouding

Te zitten met de juiste houding, plaats je voeten stevig op de grond met je knieën en heupen gebogen tot 90 graden. Rol je schouders naar achteren en dan naar beneden, zodat de schouderbladen naar beneden je rug. Controleer uw bekken uitlijning door het vastgrijpen van uw openbare been en uw bekken naar voren te kantelen. Uw oren moeten direct in lijn met je schouders die in-lijn met uw heupen zijn.

Correct staande houding

Bij het staan, moet je oren, schouders, heupen en enkels allemaal in een verticale lijn. Zet je voeten op heupbreedte met de tenen naar voren. Je knieën moeten recht, maar niet op slot. De wervelkolom moet rechtop met de schouders naar achteren en dan naar beneden getrokken. Vaak is het verhogen van je kin omhoog zal helpen oplossen staan ​​posturale kwesties.

Gezonde lighouding

Juiste houding als je het liggen is deels afhankelijk van wat comfortabel is voor jou. Echter, de American Chiropractic Association raadt het gebruik van een kussen, zodat uw cervicale wervelkolom in een neutrale positie en om te voorkomen dat slapen op je buik wordt gehouden. Als u op uw zij slaapt, zal een kussen tussen je benen helpen om goede afstemming van uw wervelkolom. Een kussen onder je knieën wanneer je slaapt op je rug is ideaal.

Oefeningen voor Houding

Regelmatig opnemen van yoga of andere soortgelijke oefeningen kunnen helpen bij het opbouwen kracht en het verbeteren van de flexibiliteit in posturale spieren, zodat je beter in staat om de juiste ruggengraat krommingen te handhaven. Als u vindt dat u optrekt naar voren bij de schouders, nemen de sprinkhaan en cobra stelt om uw trapezius en rhomboidei versterken in je bovenste en mid-back. De sprinkhaan pose houdt liggend op je buik met je armen aan uw zijde en het opheffen van zowel uw schouders en benen op de heupen van de vloer. De cobra pose wordt uitgevoerd vanaf een-front liggende positie ook. Plaats je handen plat op de vloer buiten je heupen en druk op je schouders en borst van de grond totdat je bovenlichaam verticaal. Als lange uren van de vergadering heeft veroorzaakt uw heupbuigspieren strak en dus uw lager worden terug naar boog, lunges toe te voegen en de krijger vormen voor uw regime. Bovendien, voegen crunches om de buikspieren te versterken, die je bekken naar voren kantelt zal verminderen.