Waarom heeft een Fever Oorzaak Epileptische aanvallen?

koortsstuipen

Aanvallen die worden veroorzaakt door koorts behoren tot een categorie genaamd febriele aanvallen. Deze aanvallen worden gekenmerkt door schudden en convulsies en komen meestal zonder enige andere dan de hoge koorts zelf waarschuwingsborden. In de meeste gevallen zijn deze aanvallen komen en gaan op hun eigen en duren een paar minuten bij de meeste.

Waarom een ​​Fever Veroorzaakt een inbeslagneming

Koortsstuipen komen het meest voor bij kleine kinderen. Dit komt omdat de hersenen van een kind nog in de ontwikkelingsstadia en is veel gevoeliger zijn voor de effecten van hoge koorts dan de hersenen van een volwassene. Wanneer de lichaamstemperatuur stijgt voorbij een bepaald punt in een korte tijd, kan dat leiden tot een aanval optreden. De pathofysiologie deze aanvallen veroorzaakt optreden zijn bekend aan de medische gemeenschap. Er is echter enige mate van consensus dat de aandoening genetisch verbonden zijn. Daarom kunnen ouders die de aandoening als kind ervaren meer kans op kinderen die ook een koortsstuipen ervaren te hebben. Er zijn ook sterke aanwijzingen dat kinderen die een broer of zus hebben gehad ervaren koorts aanval zijn 50 procent meer kans op een zelf te ervaren.

Risicofactoren voor Fever aanvallen

begeleidende een koude Een gemeenschappelijk koorts is niet een typisch oorzaak van een aanval. Vaker deze koortsen zijn een gevolg van andere kinderziektes zoals oorontsteking of virale infecties. Deze types van ziekten veroorzaakt de plotselinge piek in temperatuur die bekend is convulsies veroorzaken. In zeldzame gevallen kan meer ernstige ziekten zoals meningitis of encefalitis deze piek in temperatuur veroorzaken.

Sommigen hebben een verband tussen vaccinatie shots en koortsstuipen gemaakt. Weliswaar is het risico van inval groter is na zo'n schot. Echter, de medische gemeenschap het erover eens dat het schot zelf is niet het probleem, maar de lichte koorts die vaak gepaard gaat zulke shots.

Koortsstuipen zijn over het algemeen onschadelijk zich. Anders dan de mogelijkheid van een kind zich fysiek pijn tijdens een aanval, hebben weinig effect aangetoond dat het andere dan een licht verhoogde kans op epilepsie hersenen.