Waarom heeft cardiac output verhogen tijdens de training?

Waarom heeft cardiac output verhogen tijdens de training?

Uw cardiac output is de hoeveelheid bloed die uw hart pompt elke minuut. De twee belangrijkste factoren die bepalen uw cardiale output omvat het aantal keren dat je hart klopt per minuut - en dat is uw impuls; en het werkelijke volume van het bloed gepompt met elke hartslag - en dat is uw slagvolume. Als je beweegt, zal uw cardiac output te verhogen als de intensiteit van uw activiteit toeneemt. Deze cardiac output stijging weerspiegelt de reactie van uw lichaam bij het voldoen aan kritische fysiologische behoeften.

Waarom het gebeurt

De American Council on Exercise meldt dat uw hartslag - en op zijn beurt, je cardiac output - stijgt tijdens het sporten, omdat je hart probeert te behoefte uw spieren 'ontmoeten voor verhoogde niveaus van brandstof. Deze brandstof komt in de vorm van bloed en zuurstof, en is nodig voor je spieren om door te gaan. Terwijl technisch, de formule voor het bepalen van uw cardiac output "hartslag X slagvolume," voor de dagelijkse praktische doeleinden, het monitoren van uw hartslag tijdens de oefening wordt over het algemeen vaker voor. Dit is deels omdat veranderingen aan ofwel de hartslag of het slagvolume van een domino-effect in een impact alle gerelateerde componenten zal hebben. Aangezien de American Heart Association opmerkt, wat wordt beschouwd als een "normale" tijdens inspanning varieert met de leeftijd, toestand en gewicht individuele gezondheid, en kan ook worden beïnvloed door andere factoren.

Het belang van toezicht

Hoewel er geen enkele, universele pulse of uitgang tarief dat voor iedereen normaal wordt beschouwd, kunt u de hartslag bereik dat u biedt het maximale voordeel tijdens de oefening te bepalen. Volgens Purdue University, door het bepalen van uw optimale hartslag, en dan werken in de richting en de instandhouding ervan, heb je een instrument en referentiepunt voor het verbeteren van uw cardiovasculaire conditie. Uiteindelijk komt dit overeen met je hart steeds efficiënter in het beheren van de brandstof behoeften van uw lichaam op steeds progressieve prestatieniveaus.

Output Formula

Een van de meest voorkomende manieren van het bepalen van het optimale bereik van de hartslag is via de als de Karvonen methode formule. De American Council on Exercise adviseert dat uw eerste stap is om in te schatten uw maximale hartslag, dat is de snelste hartslag die u veilig tijdens krachtige activiteit kan bereiken - zoals lichaamsbeweging. Uw maximale hartslag wordt bepaald door gewoon aftrekken van uw leeftijd van 220. Een gezond persoon het optimale hartfrequentie bereik is 50-80 procent van hun maximale hartslag.

bijkomende factoren

Zodra u uw optimale hartslag samen te stellen, in gedachten houden dat het is bedoeld om slechts als een brede richtlijn, in tegenstelling tot een absoluut fitness marker te dienen. Dit komt omdat als de American Heart Association wijst erop, er zijn veel factoren die invloed hebben op uw hartslag, die je als gevolg nummers beïnvloedt. Enkele van de andere factoren omvatten de temperatuur van de lucht, hoogte, medicijnen, gewicht, voeding en emotionele stress. Ook de American Council on Exercise adviseert dat alleen gezonde mensen het optimale hartfrequentie bereik moet gebruiken als referentiepunt.

Het toepassen van de Formula

Volgens ACE, als je een beginner bent, het bereiken van de lagere spectrum van uw optimale cardiale output range moet uw eerste fitness-doel zijn. Naarmate je verder komt in uw conditie, of als je begint op een hoger niveau van fitness, zou het dan geschikt is voor uw fitness doel te bereiken en handhaven van de hogere spectrum van uw hartslag bereik aan te passen zijn.