Waarom hebben vrouwen krijgen acne in hun 40's?

Acne na de leeftijd van 40 kan een irritant en pijnlijk probleem zijn. Helaas is het ook heel gewoon. Een aantal factoren dragen bij aan een vrouw ontwikkelen acne in haar 40s, waaronder hormonen, erfelijkheid en emotionele stress.

Definitie

Acne ontstaat wanneer olie en dode huidcellen te snel worden geproduceerd en opbouwen in een haarfollikel, waardoor het verstopt raken. Sommige deskundigen geloven dat een verandering in de hormoonspiegels is verantwoordelijk voor het scheppen van overtollige olie en dode huidcellen.

Acne Triggers for Women

Menstruatie, pil, zwangerschap en menopauze kunnen de hormonale veranderingen die gepaard kan gaan met acne, die vrouwen met een risico van acne het grootste deel van hun leven maakt activeren.

het voorkomen

Vrouwen die acne ervaren moet voorzichtig te reinigen acne gevoelige gebieden twee keer per dag. Reinigen van de huid meer dan tweemaal daags kan het evenwicht van de huid en acne trekker verstoren. Andere nuttige methoden zijn het gebruik van poeder stichting, dat is minder irritant dan vloeibare foundation, het verwijderen van make-up 's nachts, en het wassen van make-up kwasten regelmatig.

Over-the-counter-behandelingen

Over-the-counter producten die glycolzuur of salicylzuur bevatten verwijderen oppervlak oli├źn, terwijl die met benzoylperoxide het verwijderen van dode huidcellen. Producten met zwavel ook effectief te behandelen hormonale acne. Bijwerkingen van deze producten kunnen zijn droge en ge├»rriteerde huid.

Professional Treatment

Hormonale acne kan vooral lastig te beheren. Een bezoek aan een dermatoloog en daaropvolgende behandeling kan minder dan experimenteren met over-the-counter-behandelingen kosten.