Waarom doet de ademhaling te verhogen met oefening?

Waarom doet de ademhaling te verhogen met oefening?


Soms wordt een beetje buiten adem is een goede zaak, want het betekent dat je harder werken dan je lichaam gewend is om op een regelmatige basis. Ja, oefening kan ongemakkelijk zijn, maar het maakt het ook mogelijk om een ​​fit lichaam te handhaven en verbeteren van uw gezondheid. Zware ademhaling is normaal wanneer je begint te oefenen, en je zult nog zwaarder als uw trainingsintensiteit toeneemt ademen.

Haal diep adem

Ademen is een essentieel onderdeel van het leven dat zuurstof brengt in uw lichaam en krijgt ontdoen van kooldioxide. Zuurstof kan uw lichaam om energie op cellulair niveau te creëren. In termen van de oefening, betekent dit dat u uw spieren kunnen bewegen en een goede workout. Als je zit op de bank, uw lichaam nodig heeft een kleine hoeveelheid zuurstof om te functioneren. Echter, als je eenmaal begint te bewegen de vraag naar energie te verhogen en je sneller ademen.

Onder de microscoop

Oxygen reist naar uw werkende spieren via de bloedbaan. Bloed stroomt zuurstof passeert de celwanden in het spierweefsel, terwijl koolstofdioxide in de bloedbaan te blazen door de longen. Zuurstof wordt vervolgens gebruikt in een proces dat oxidatief metabolisme. Dit proces helpt voedingsstoffen zoals koolhydraten, vetten en eiwitten af ​​te breken tot een bruikbare energiebron voor het lichaam, ATP of adenosine trifosfaat. Het afbreken van ATP energie vrij die je spieren te gebruiken om het werk te houden.

Buiten adem

Wanneer u een hogere intensiteit activiteiten uit te voeren uw spieren eisen meer energie. Je lichaam reageert door het verhogen van uw hartslag en ademhaling van zuurstof te voorzien en te verdrijven kooldioxide. Maar als je je lichaam te hard duwen, kun je niet op adem te komen. U vermoeidheid en kan niet doorgaan uit te oefenen, omdat je voldoende brandstof ontbreken.

Langzaam en gestaag

Uw maximale zuurstofopname - de meeste zuurstof kun je verbruikt per minuut - is bekend als uw VO2 max. Atleten hebben een hogere VO2 max niveaus dan ongetrainde mensen omdat hun lichaam heel goed in het leveren en het gebruik van zuurstof zijn geworden. Om uw VO2 max te verbeteren, te beginnen elke training met een warming-up, zodat je hart en de ademhaling te verhogen geleidelijk aan, en vervolgens uit te oefenen op een matige tot krachtige intensiteit die je lichaam uitdagingen. Beëindig elke sessie met een vijf minuten cool-down uw hartslag en ademhaling weer normaal te brengen. Je lichaam zal geleidelijk aan te passen aan de uitdagingen van de oefening en efficiënter bij het consumeren van zuurstof uit de bloedbaan. U moet dan ademhalen gemakkelijker met dezelfde intensiteit niveau.