Vruchten die bevatten Glycerine

Vruchten die bevatten Glycerine


Glycerine vele gunstige eigenschappen, met name het feit dat het niet giftig voor de mens. Dit maakt het een populaire naast een breed scala aan commerciële producten, zoals snoep, medicijnen en cosmetica. In feite is er een goede kans dat je al hebt gebruikt of verbruikt een product bevat glycerine vandaag. Hoewel er geen vers fruit dat glycerine bevatten, de meeste gedroogde vruchten hebben glycerine tijdens de verwerking toegevoegd aan vochtigheid en houdbaarheid te behouden.

Achtergrond

Glycerine (ook wel glycerol of glycerol) is een dikke, kleurloze, geurloze vloeistof die een bijproduct van de zeep te betrekken. Dierlijke en plantaardige vetten worden gemengd met een sterk alkalische oplossing (gewoonlijk loog) in een proces genaamd verzeping. Dit proces levert metaalzouten (natrium- of kaliumzouten), waarbij een onzuivere vorm van zeep en laat een bijproductmengsel dat glycerine bevat zijn.

hoog suikergehalte glycerine maakt het ideaal als zoetstof in snoepjes en koekjes, en het vermogen om een ​​soepele structuur te handhaven is de reden waarom het ijs toegevoegd en gebruikt als basis voor tandpasta. De cosmetica-industrie gebruikt glycerine in crèmes en lotions om vocht aan te vullen, en de farmaceutische industrie maakt gebruik van de dikke vloeistof als basis voor hoestsiropen.

Glycerine in Fruit

Er zijn geen vers fruit dat van nature glycerine bevatten. De meeste gedroogde vruchten (rozijnen, abrikozen, pruimen etc.) had glycerine toegevoegd tijdens de verwerking. Eén van de meest nuttige eigenschappen glycerine is als hygroscoop, wat betekent dat het vocht uit de lucht. Wanneer gedroogde vruchten worden geweekt in glycerine, ze blijven een beetje taai en niet broos worden na verloop van tijd. Voor producten die bevatten gedroogde vruchten, zoals granen, de toevoeging van glycerol houdt ook overtollig vocht in het fruit kan binnendringen in het graan, die houdbaarheid verlengt en onderhoudt kwaliteit.

vegetarische Concerns

Glycerine wordt gewoonlijk geproduceerd met behulp van dierlijke vetten, echter ook afgeleid van niet-dierlijke bronnen. Kokos en palmolie zijn veel voorkomende oorzaken van plantaardige glycerine, die vegetarisch-vriendelijk worden beschouwd. De meeste producten hebben geen glycerine broninformatie gedrukt op hun etiket of de verpakking, dus het is best om te informeren bij de fabrikant voor het gebruik van het product wordt gevreesd.