Vragen Over Reumatoïde Artritis Symptomen

Een diagnose van reumatoïde artritis wordt meestal gezien als een levenslange diagnose van pijn gepaard met een gnarling van de gewrichten en bijna volledig verlies van functie. Vaak zijn patiënten zijn bezorgd over de symptomen die ze zal worden geconfronteerd. Hier is wat basisinformatie over reumatoïde artritis, met inbegrip van de oorzaken, symptomen en de behandeling opties.

Soorten Artritis

Er zijn verschillende vormen van artritis.
Artrose (OA) - Artrose is een aandoening waarbij de synoviale gewrichten zijn geïrriteerd en ontstoken. Dit houdt direct verband met slijtage van de gewrichten, in het bijzonder belaste gewrichten.
Septische artritis (SA) - septische artritis is gewrichtsontsteking veroorzaakt door een infectie in het gewrichtskapsel.
Reumatoïde artritis (RA) - Reumatoïde artritis is een auto-immuunziekte, waarbij het lichaam het immuunsysteem verkeerd identificeert de synoviale membranen van de gewrichten en valt ze alsof ze een infectie.

Tekenen en symptomen

De meest voorkomende symptomen van reumatoïde artritis beginnen met een algemeen gevoel van ziekte, gebrek aan energie, lichte koorts en spierpijn. Na verloop van tijd, de spierpijn wordt scherper, gericht op een specifiek gewricht. Slechts ongeveer 10 procent van de patiënten met RA rapport aanzet met alleen pijn.
Tekenen en symptomen van acute RA zijn zwelling, pijn, roodheid en warmte in het getroffen gewricht. Er zijn geen tekenen en symptomen van subacute RA, anders dan de algemene knoestige uiterlijk van het gewricht en verlies van functie. RA neiging om het lichaam symmetrisch beïnvloeden, waarmee zowel polsen waarschijnlijk worden beïnvloed, in plaats van één.

Behandeling

De meest voorkomende behandeling van RA richt zich op het voorkomen van verdere gewrichtsschade, het verbeteren van de functie, de vermindering van ontsteking en het beheer van de pijn. Daarvoor wordt meestal het gebruik van "eerste fase" niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen en Cox-2 remmers. Deze worden vaak in combinatie met lichaamsbeweging, fysiotherapie, massage en hydrotherapie.
Sommige gevallen van RA kan het gebruik van "tweede fase" drugs, die steroïdale anti-inflammatoire en immuun onderdrukkende geneesmiddelen omvatten vereisen.
Een laatste stap is een operatie aan de getroffen delen van het synoviale membraan te verwijderen en reconstrueren het gewricht.

Oorzaak

Volgens de Arthritis Foundation, is er geen reden tot RA. Auto-immuunziekten worden veroorzaakt door pathogenen die eigen natuurlijke eiwitten het lichaam lijken, waardoor het immuunsysteem te gaan vallen. Auto-immuunziekten zoals RA niet besmettelijk.

Who Is at Risk

Reumatoïde artritis treft meer dan een miljoen mensen in de Verenigde Staten. Kinderen kunnen worden beïnvloed met RA (Jeugd Reumatoïde Artritis) als volwassenen. Maar liefst 70 procent van de mensen met RA zijn vrouwen, maar er is geen duidelijk verband tussen RA en geslacht. Hoewel vrouwen meer kans te worden gediagnosticeerd met RA, mannen hebben de neiging tot erger symptomen. Bovendien zwangerschap blijkt verlichten of elimineren van de symptomen van RA tijdelijk, maar het komt terug na de bevalling.