Voorwaarden die duizeligheid

Overzicht

Duizeligheid verwijst naar draaiduizeligheid of wankel die kunnen optreden als gevolg van een binnenoor probleem. Soms kan een infectie van de zenuwen aan te vallen in het oor en ook leiden tot duizeligheid. Gelukkig is de voorwaarden die duizeligheid veroorzaken verschillende behandelmogelijkheden.

De ziekte van Menière

ziekte van Meniere verwijst naar een oor probleem dat begint in het binnenoor. Volgens de Mayo Clinic, mensen in hun jaren '40 en '50 meestal de ontwikkeling van deze aandoening. Symptomen van de ziekte van Menière omvatten terugkerende duizeligheid, gehoorverlies, braken, misselijkheid, oorsuizen en het gevoel dat de oren vol zijn. De oorzaak van de ziekte van Menière is nog onduidelijk.

De behandeling van de ziekte van Menière impliceert het nemen van medicatie zoals meclizine reisziekte en prochlorperazine controleren om misselijkheid te controleren. Andere behandelingen omvatten het nemen van medicijnen diureticum zoals hydrochloorthiazide, het beperken van de inname van zout en het vermijden van cafeïne. Andere behandelingsopties betrekken stoppen met roken en het beheer van stress en angst. Ook het ontvangen van innerlijke injecties van gentamicine en steroïden kan ook helpen bij het beheren de ziekte van Menière. Chirurgie kan ook worden gebruikt om de ziekte van Menière beheren.

Vestibulair neuritis en Labyrinthitis

Vestibulaire neuritis en labyrinthitis verwijst naar een virale infectie die daadwerkelijk de vestibulaire zenuw in het oor beïnvloedt. Volgens de Amerikaanse Hearing Research Foundation, vestibulair neuritis en labyrinthitis leiden tot dergelijke symptomen als duizeligheid, misselijkheid en wankel. Een virus veroorzaakt meestal deze voorwaarden.

Behandeling voor vestibulaire neuritis en labyrinthitis omvat het nemen van medicijnen zoals meclizine, lorazepam of diazepam om de symptomen te beheren. Ook acyclovir en prednison kan ook worden gebruikt om deze aandoeningen te beheren.

Benigne paroxismale positieduizeligheid

Benigne paroxysmale positionele vertigo (BPPV) verwijst naar een aandoening die gepaard gaat met een plotselinge duizeligheid, braken, misselijkheid, wankel, duizeligheid en wazig zicht. BPPV treedt op wanneer bepaalde kristallen in het binnenoor raken geschud uit positie.

Behandeling van BPPV omvat het uitvoeren van verschillende bewegingen van het hoofd om de kristallen in de oorspronkelijke plaats te herstellen. Dit zal de symptomen van BPPV verminderen. Soms kan een operatie nodig zijn om de behandeling BPPV.

otosclerose

Otosclerose verwijst naar een aandoening waarbij het bot groeit in het middenoor, zegt de National Institute on Doofheid en andere Communication Disorders. Symptomen van otosclerose omvatten geleidelijke gehoorverlies, problemen met het evenwicht, duizeligheid, beltonen, brullende of zoemend in de oren. Het is onduidelijk hoe otosclerose zich ontwikkelt, maar het kan worden geërfd. Soms kan hormonale veranderingen tijdens de zwangerschap leidt tot otosclerose.

Een gehoorapparaat en chirurgie zijn opties beschikbaar om otosclerose te beheren.