Voorkomende neurologische aandoeningen

Voorkomende neurologische aandoeningen

Neurologische aandoeningen zijn snel een groot en groeiend probleem geworden. Volgens de World Health Organization, neurologische stoornissen en hun begeleidende gedragsproblemen beïnvloeden meer dan 450 miljoen mensen over de hele wereld vanaf 2010.

Vasculaire Neurologische Aandoeningen

Het Nationaal Instituut voor Neurologische Aandoeningen en Stroke poneren dat vasculaire aandoeningen het vaakst gezien vandaag onder meer beroertes, transient ischemic atacks (TIA), subarachnoïdale bloeding (bloeding op de hersenen tussen de hersenen en de weefsels die de hersenen te dekken), subdurale bloedingen en hematoom ( een opeenhoping van bloed die druk toevoegt aan de hersenen), en extradurale bloeding (een breuk bloed meestal veroorzaakt door een schedelbreuk) gezien vooral bij kinderen en adolescenten.

Besmettelijke ziekte-gerelateerde neurologische aandoeningen

De Wereldgezondheidsorganisatie geeft infecties primaire bedreiging voor neurologische aandoening. Deze ziekte aandoeningen beginnen doorgaans elders in het lichaam, wat kan leiden tot neurologische schade, ziekte of de dood. De meest voorkomende infecties van deze omvang omvatten meningitis, wat een ontsteking in de hersenen en het ruggenmerg veroorzaakt door een virale of bacteriële infectie die kan resulteren in hersenletsel of dood; encefalitis, een ontsteking in de hersenen; polio, een besmettelijke ziekte afkomstig van fecaal-orale contact dat uiteindelijk kan leiden tot verlamming; en epidurale abces, wat een verzameling van pus verzamelt tussen de buitenlaag van de hersenen en het ruggenmerg af.

Structurele Neurologische Aandoeningen

Ross legt in zijn boek, "Hoe de Nervous System Onderzoek," dat de structurele neurologische aandoeningen zijn die het gevolg zijn van traumatisch letsel aan het skelet, gespierd, nerveus of vasculaire systemen. Voorwaarden vaakst gezien van deze groep zijn onder andere tumoren, hersenen of het ruggenmerg letsel, verlamming (gezichtsverlamming) Bell's, cervicale spondylose (artrose en ontsteking van de hals), carpaal tunnel syndroom (zenuw compressie bij de pols), perifere neuropathie (schade het perifere zenuwstelsel) en Guillian-Barre syndroom (een auto-immuunziekte van het perifere zenuwstelsel).

Functionele Neurologische Aandoeningen

Volgens de Howard County General Hospital Johns Hopkins Medicine "Online Resources-Zenuwstelselaandoeningen" en de National Headache Foundation, de functionele neurologische aandoeningen zijn schijnbaar de meest voorkomende groep. Deze groep omvat hoofdpijn en migraine, epilepsie (epilepsie), duizeligheid, en neuralgie (onverklaarde zenuwpijn).

Neurologische stoornissen als gevolg van degeneratieve aandoeningen

De World Health Organization geeft de neurologische degeneratieve aandoeningen als een van de duurste en meest spraakmakende groep van deze aandoeningen. Deze groep omvat de ziekte van Parkinson, een ziekte die spierstijfheid, tremoren, veranderingen in gang en spraak veroorzaakt; multiple sclerose, een aandoening die veranderingen in het gevoel, spierzwakte, krampen en slechte coördinatie veroorzaakt; amyotrofische lateraal sclerose - ook wel de ziekte van Lou Gehrig's - die zwakte en verlamming veroorzaakt; ziekte van Huntington, een erfelijke ziekte die spastische lichaamsbewegingen, slechte coördinatie en gedragsproblemen veroorzaakt; en de ziekte van Alzheimer, een progressieve aandoening die geheugenverlies, besluitvorming problemen en gedragsproblemen veroorzaakt.