Voordelen van Lijnzaadolie Capsules

Lijnzaadolie capsules zijn een vegetarische bron van omega-3 vetzuren. Unlike dierlijke bronnen van deze voedingsstof echter lijnzaadolie bevat een type omega 3-vetzuren alfa-linoleenzuur. Je lichaam moet eerst omzetten ALA naar eicosapentaeenzuur of EPA en docosahexaeenzuur of DPA. Deze beide omega-3 vetzuren zijn van nature in visolie. Hoewel het niet bekend is of lijnzaadolie is zo voordelig als visolie, kunt u nog steeds een gezonde dosis omega-3 vetzuren aan te vullen uw dieet met lijnzaadolie capsules.

Het gemak van Capsules

Lijnzaadolie wordt geperst uit lijnzaad. De capsulevorm verbergt de olieachtige smaak en maakt het gemakkelijk te slikken. plantaardige oestrogenen - in tegenstelling tot de hele lijnzaad, hoeft lijnzaadolie capsules niet oplosbare vezels en fyto-oestrogenen bevatten. Zij geven u een geconcentreerde dosis van ALA omega-3 vetzuren, echter.

ALA Voordelen

Een studie uit 2008 gepubliceerd in het 'American Journal of Clinical Nutrition' meldt dat de consumptie van ALA-supplementen meer dan 12 weken verhoogt de niveaus van DHA en EPA in de bloedbaan. De resulterende toename van omega-3 vetzuren kunnen helpen verminderen ontstekingen en verminderen het risico van chronische aandoeningen zoals artritis en hartkwaal. Maar je moet een veel grotere dosis lijnzaadolie nodig hebben om dezelfde voordelen van een kleinere hoeveelheid visolie te krijgen. Meer recent, "Critical Reviews in Food Science and Literature 'opgemerkt dat slechts minimale hoeveelheden ALA wordt omgezet in EPA en DHA. Raadpleeg uw arts om te bepalen of ALA is het beste type van omega-3 vetzuren voor u.