Voordelen van een Elliptische Trainer Workout

Voordelen van een Elliptische Trainer Workout


Een elliptische trainer is een populaire oefening machine die de bewegingen van hardlopen of wandelen simuleert. Elliptische stelsels zijn heel anders dan andere standaard fitnessapparaten zoals loopbanden of steppers, vanwege hun lage impact bewegingen en de totale lichaamstraining ze bieden.

Lage impact

Een van de grootste voordelen van een elliptische training is gekeken naar het effect op gewrichten. Omdat uw voeten blijven op de pedalen (in plaats van stampende op een hard oppervlak, zoals in het lopen), gevoelige gewrichten zoals de enkels, knieën en heupen krijgen weinig impact. Dit maakt de elliptische perfect voor iedereen die herstellen van blessures, of voor beginnende en oudere sporters die bezorgd zijn over hun gewrichten kunnen zijn.

cardiovasculaire

Elliptische workouts zijn hart- en vaatziekten, wat betekent dat uw hartslag wordt verhoogd en aanhoudende voor een periode van tijd. Een goede cardio workout op de elliptische betekent dat uw hart en longen zal worden versterkt, uw stofwisseling wordt verhoogd en dat je meer calorieën te verbranden.

Lower Body Spieren

De faux-loopbeweging van de elliptische werkt al je beenspieren in een gladde, eenvoudig beweging. Het verplaatsen van uw benen naar voren is vooral goed voor je hamstrings en de bodem, tijdens het pompen achteruit benadrukt uw kuiten en quads, hoewel gaan achteruit verbrandt minder calorieën.

Upper Body Workout

Sommige elliptische trainers komen met bewegende handgrepen. Pompende deze handvatten heen en weer zal je armen een training te geven. Dit maakt de elliptische totaal lichaamstraining, richten van uw onderste en bovenste helft tegelijk.

Kern

Als je laten gaan van de handgrepen en het evenwicht op de pedalen, dan heb je een kern workout te krijgen. Uit te werken zonder handen krachten uw core-spieren (abs, midden- en onderrug) om u te stabiliseren, het versterken van de spieren in het proces.

Verscheidenheid

De instellingen en niveaus op de elliptische machine betekenen dat je eindeloze mogelijkheden om over te schakelen van uw workout hebt. U kunt de helling te verhogen, zodat het voelt alsof je draait op een heuvel. U kunt de intensiteit te verhogen, of uit te oefenen in intervallen. Je kunt je armen werken, of geef ze in het voordeel van een kern training. Het variëren van de stijl en de intensiteit van je training zal u te houden van te vervelen, en je lichaam krijgt een kans om terug te vallen in zijn oude, vertrouwde routines hebben.