Voordelen van een bloedtransfusie

Voordelen van een bloedtransfusie

Ongeveer 12 miljoen bloedtransfusies zich jaarlijks in de Verenigde Staten, volgens de Amerika's Blood Centers. Veel medische aandoeningen en ziekten kan leiden tot een gevaarlijk laag niveau van rode bloedcellen, de zuurstof-dragende component van het bloed. Een bloedtransfusie biedt op korte termijn vergroting van het aantal rode bloedcellen, tijdelijk verlichten van de symptomen en de complicaties in verband met bloedarmoede. Zoals met alle medische procedures, bepaalde risico's begeleiden de toediening van bloed. Duizenden patiënten per dag, maar de voordelen van een bloedtransfusie opwegen tegen het risico.

Aanvulling of Blood Volume

Het bloed, hart en bloedvaten --- gezamenlijk bekend als het cardiovasculaire systeem --- leveren levensondersteunende zuurstof en voedingsstoffen naar de lichaamsweefsels. Katastrofisch verwondingen en medische aandoeningen geassocieerd met stevige, high-volume bloedverlies kan fataal zonder dringende vervanging bewijzen. Snel verlies van een derde of meer van het totale bloedvolume kan leiden tot de dood, meldt online medische bibliotheek van het Merck Manual's.

Voor patiënten die lijden aan massale bloeden, bloedtransfusies bieden potentieel levensreddende aanvulling van de verloren bloedvolume, het voorkomen van instorting van de bloedsomloop. Bloedtransfusie kan de onmiddellijke bedreiging voor het leven die uitgaat van een snelle bloedverlies te voorkomen, het verstrekken van de gezondheidszorg team heeft de mogelijkheid om te corrigeren van de patiënt onderliggende verwondingen of medische problemen. Mogelijke oorzaken van de massale bloeden die noodzakelijk kan nood bloedtransfusie onder andere traumatische letsels opgelopen bij een motorvoertuig of andere katastrofisch ongeval; -Geweld verwondingen; spontane breuk of erosie van een grote slagader of ader; en bepaalde vormen van chirurgie.

Correctie van Tijdelijke Bloedarmoede

Bepaalde soorten ziekten en aandoeningen leiden tot een tijdelijke maar diepgaande bloedarmoede, meestal leidt tot symptomen, zoals vermoeidheid, hoofdpijn, kortademigheid en duizeligheid, neemt nota van de National Heart Lung and Blood Institute. Veel kankerpatiënten bijvoorbeeld bloedarmoede ontwikkelen. Patiënten met leukemie, die chemotherapie ondergaan met geneesmiddelen die bloedcellen te onderdrukken, en patiënten die bepaalde vormen van radiotherapie vaak ontwikkelen bloedarmoede, verklaart de American Cancer Society. Voor deze patiënten, bloedtransfusie tijdelijk corrigeren kankergerelateerde anemie totdat het lichaam normale rode bloedcellen te hervatten. De toediening van bloed bij patiënten met ernstige anemie typisch vermindert of elimineert de symptomen geassocieerd met de rode bloedcellen tekort.

Life-Sustaining Ondersteuning bij Bone Marrow Failure

Beenmerg mislukking beschrijft een levensbedreigende medische aandoening waarbij bloedcellen daalt tot een gevaarlijk laag niveau. Ziekten die samenhangen met het beenmerg storing kan te wijten zijn ontstaan ​​aan een genetisch defect of te ontwikkelen gedurende het leven. Ziekten die het beenmerg mislukking veroorzaken omvatten Shwachman-Diamond-syndroom, aplastische anemie, Diamond-Blackfan bloedarmoede en Fanconi anemie. Zonder voldoende productie van rode bloedcellen, zuurstof levering aan de weefsels daalt tot een kritiek niveau, wat kan leiden tot blijvende orgaanschade, meldt de Cleveland Clinic. Voor patiënten met beenmerg mislukking, bloedtransfusies leven in stand door middel van een gedoneerd substituut voor het bloed hun lichaam kan niet produceren.

Een beenmergtransplantatie biedt een kans voor genezing voor veel patiënten met beenmerg mislukking, merkt Seattle Children's Hospital. Bloedtransfusies ondersteunen beenmergtransplantatie kandidaten tijdens de zoektocht naar een geschikte donor.