Voordelen van de Koreaanse Ginseng Tea

Voordelen van de Koreaanse Ginseng Tea

Ook bekend als Panax ginseng of Aziatische ginseng, is de Koreaanse ginseng is medicinaal gebruikt voor duizenden jaren. Beschouwd als de première tonic kruid, kan ginseng helpen om het immuunsysteem van het lichaam te versterken, energie en uithoudingsvermogen te verhogen, seksuele functie te verbeteren en ondersteuning van het lichaam in chronische gevallen van fysieke of mentale stress.

Immune System Health

Koreaanse Ginseng bevat krachtige fytochemicaliën genoemd ginsenosiden, die kunnen optreden als anti-oxidanten in het lichaam, mogelijk voorkomen van talrijke leeftijd gerelateerde ziekten. Een artikel gepubliceerd in "Nutrition Research" in september 2012 bleek dat de Koreaanse ginseng verminderde oxidatieve stress - of schade veroorzaakt door vrije radicalen - in oude ratten. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, ginseng kan ook het risico van een verkoudheid of griep verminderen. Verschillende studies tonen ginseng antikanker effecten reageerbuis en dierproeven, hoewel meer studies moeten worden uitgevoerd om te bepalen of ginseng kanker bij mensen kunnen doden, volgens een onderzoek gepubliceerd in "Cancer Oorzaken en Control" in juli 2000.

Ginseng om stress te bestrijden

Beschouwd als een traditionele adaptogeen door kruidendokters, wordt ginseng gedacht om te helpen het lichaam omgaan met stress en het verbeteren van de algehele kwaliteit van het leven, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Onderzoek gepubliceerd in "Fitoterapia" in augustus 2000 stelt ginseng positief effect op stress kan vanwege zijn vermogen om de hypothalamus-hypofyse-bijnier-as versterken - effectief verhogen hormonen zoals ACTH die het lichaam stressbestendigheid helpen.

Andere voordelen

Ginseng kan ook helpen met seksuele disfunctie door het verbeteren van het aantal zaadcellen en de seksuele prestaties; in ieder geval werd aangetoond dat daartoe in een kleine proef. Daarnaast kan Koreaanse ginseng helpen verlichten van symptomen van de menopauze, volgens het medisch centrum. Een andere traditionele gebruik van ginseng is bij het verbeteren van de fysieke uithoudingsvermogen. Tal van atleten hebben het kruid gebruikt om de prestaties te verbeteren.

Bijwerkingen en voorzorgsmaatregelen

Wanneer geschikte genomen, wordt ginseng algemeen als veilig - bijwerkingen gemeld dat hoge bloeddruk, diarree, angst, hoofdpijn, slapeloosheid, rusteloosheid en vaginale bloeden omvatten. Koreaanse ginseng moet worden vermeden tijdens de zwangerschap en borstvoeding, en u met uw arts spreken als u farmaceutische medicatie of hebben een ernstige gezondheidsproblemen voordat Koreaanse ginseng. Volgens het medisch centrum, moet Koreaanse ginseng worden vermeden als u een auto-immuunziekte zoals lupus, ziekte van Crohn of reumatoïde artritis.