Voordelen van de Gezondheid van frambozen & amp; bramen

Voordelen van de Gezondheid van frambozen & amp; bramen

Wanneer u op zoek bent naar iets om een ​​zoete verlangen te genezen, fruit is een veel beter alternatief dan suiker verpakte koekjes, gebak en snoep. Frambozen en bramen bieden talrijke gezondheidsvoordelen naast het feit dat weinig calorieën. Frambozen bevatten 64 calorieën per kop, terwijl bramen wegen op 62 per cup. Kijk aan, zowel in uw dieet op te nemen op een regelmatige basis.

Vruchten Met Fiber

Waaronder ruime vezels in uw dieet is uiterst belangrijk, merkt op CNN's dieet expert, Dr. Melina Jampolis, zoals vezels helpt bij het verbeteren verzadiging en bloedsuiker controle, terwijl het verlagen van cholesterol en bloeddruk. Vrouwen moeten ongeveer 25 gram per dag, en mannen moeten 38 gram. Een kopje frambozen levert 9,2 gram vezels, terwijl 1 kop bramen biedt 8,8 gram. Beide bieden ongeveer 35 procent van de dagelijkse behoeften vezels van een vrouw en 24 procent van een man.

Active Antioxidanten

Antioxidanten zijn stoffen aangetroffen in voedingsmiddelen die helpen om oxidatie en schade veroorzaakt door moleculen, de zogenaamde vrije radicalen te bestrijden. Vrije radicalen zijn de voornaamste oorzaak van celbeschadiging en veroudering, maar een hogere inname van antioxidanten kunnen beschermen tegen hen. Alle vruchten bevatten antioxidanten, maar gram voor gram, bessen zijn een van de beste bronnen.

Getting Specifieke

Zowel frambozen en bramen bieden nutritionele voordelen in termen van vezels en antioxidanten, maar elk heeft ook andere voordelen. Beide zijn rijk aan catechinen - een verbinding die kan helpen om vet te oxideren. Een studie uit 2012 editie van de "Journal of Agricultural Food and Chemistry" vond ook dat het eten van bessen kan helpen voorkomen dat de leeftijd gerelateerde daling van de hersenfunctie. Beide zijn rijk aan vitamine C, die bescherming kan bieden tegen hartziekten, kanker en hoge bloeddruk.

Go Low

De glycemische index is een methode die wordt gebruikt om te meten hoeveel een koolhydraat verhoogt je bloedsuikerspiegel. Lage GI voedingsmiddelen veroorzaken een veel kleinere stijging van de bloedsuikerspiegel, waardoor ze over het algemeen superieur aan hoge GI voedsel. Zowel frambozen en bramen zijn een lage GI fruit, zoals bessen scoren gewoonlijk tussen de lage en mid-jaren '20 op de glycemische index, merkt voedingsdeskundige Mark Sisson. Lage GI voedingsmiddelen zijn die scoren 55 of minder.