Voordelen van de Gezondheid van Borscht

Voordelen van de Gezondheid van Borscht

Traditionele borsjt recepten oproep voor bieten en zure room. Deze soep recept uit de Oekraïne is afhankelijk van de chef-kok. Hierdoor kan gezondheidsvoordelen variëren. Bieten hebben een aantal gezondheid-beschermende kwaliteiten, waardoor voor een potentiële nutritioneel powerhouse.

Nutritional Info

Naast de traditionele bieten en zure room, borsjt ingrediënten verschillen per land en kok. Sommige recepten oproep voor extra groenten zoals kool, aardappelen, wortelen, uien, knoflook en tomatenpuree, samen met de bouillon. Borscht De groenten zijn rijk aan antioxidanten, vitamine B en vitamine C. Volgens de American Diabetes Association echter een traditioneel recept borscht bevat ook 1,2 gram verzadigd vet en 4 gram cholesterol per 1/2 kop, zonder hart-gezond monounsaturated of meervoudig onverzadigde vetten.

Bloeddrukverlaging

Het eten van borsjt kunnen mensen die een hoge bloeddruk te helpen. Een studie gepubliceerd in 2013 in de American Heart Association's dagboek "Hypertensie" vond mensen met een hoge bloeddruk kende een daling van de bloeddruk van 10 mm Hg na het drinken van 8 ounces van bietensap. De voordelen begon slechts drie uur na het drinken van bietensap en waren nog aanwezig 24 uur later. Bietensap bevat ook de voeding nitraat, een stof die kan helpen bij het verbeteren doorbloeding en ontspannen bloedvaten.

Lever, hart en maag Protection

Een studie uit 2007 op ratten uit de Semmelweis Universiteit bij de faculteit Geneeskunde in Boedapest, Hongarije, vond het eten van bieten kan de lever te beschermen. Dit komt door hoge gehalte specifieke beschermende verbindingen bieten. Eén van deze verbindingen is betaïne, die de lever beschermt en vermindert het lichaam homocysteïnegehalte een schadelijke stof die kan bijdragen tot hartziekte en beroerte. Betaïne verhoogt ook maagzuur niveaus, mogelijk het helpen van mensen met een tekort maagzuur productie.

Alternatieven en gezonder Versies

Het niveau van de voordelen voor de gezondheid kan grotendeels afhangen van wat recept u gebruikt. Bijvoorbeeld, een Poolse witte borsjt met spek bouillon, eieren en zure room is minder gezondheid-vriendelijker dan een met bieten en misschien extra groenten. Overslaan van de zure room kan een nog gezonder versie te creëren. "Koken Light" magazine biedt een gezondheidsbewuste borsjt met champignons, uien, knolselderij, wortel, pastinaak, rode kool, knoflook, tomatenpuree en, natuurlijk, bieten.