Voordelen van Amla Juice

Voordelen van Amla Juice

Amla sap wordt gemaakt van amla bessen, ook bekend als Indiase kruisbessen, de vrucht van de Indische kruisbes boom. De groene boom produceert bleke groene bessen met een van nature zure smaak die rauw kan worden gegeten of gekookt. Amla sap is rijk aan natuurlijke anti-oxidanten, maar claims van de voordelen voor de gezondheid zijn voornamelijk gebaseerd op dierstudies, zodat er meer onderzoek is nodig om de voordelen voor de gezondheid van mensen te begrijpen.

Helpt Met cholesterolgehalte

Een studie gepubliceerd in een 2012 nummer van het "Indian Journal of Pharmacology" vond dat amla sap had de mogelijkheid om cholesterol in het bloed te verlagen. De menselijke studie werd uitgevoerd in de loop van 42 dagen met behulp amla sap in poedervorm, toegediend als een capsule. De onderzoekers vonden dat samen met een lager cholesterolgehalte in het bloed bij diegene die het supplement, er was een daling van de totale bloeddruk. Zij concludeerden dat amla sap nuttig kan zijn als onderdeel van een uitgebreide medische behandeling voor hoge bloeddruk en atherosclerose.

Rijk aan vitamine C

Amla fruit zijn van nature rijk aan vitamine C en vitamine C-gehalte van de vrucht wordt versterkt wanneer het wordt gecombineerd met amla sap, volgens een studie uit 2006 gepubliceerd in het "Journal of Ethnopharmacology." Vitamine C is een natuurlijke antioxidant, je lichaam te beschermen tegen schade als gevolg van schadelijke toxines en vrije radicalen en mogelijk vertragen van het verouderingsproces en het verminderen van het risico op hart-en vaatziekten. Het is ook belangrijk voor de productie van collageen, die ervoor zorgt dat het haar, huid en ligamenten gezond. Vitamine C biedt ondersteuning aan uw immuunsysteem ook.

Andere potentiƫle besparingen

Een voorlopige dier studie gepubliceerd in een 2011 nummer van "Experimentele en Klinische Cardiologie" vond dat amla sap geholpen behandelen symptomen die gepaard gaan met diabetes, met inbegrip van hoge bloedsuiker en cholesterol en de algemene gezondheid van het hart. De onderzoekers vonden dat het proefdier proefpersonen die het sap supplement toonde lagere totale bloedsuiker en cholesterol, en minder risico op gewichtsverlies. Deze resultaten zijn veelbelovend, maar omdat ze op basis van dierstudies is het nog te vroeg om te zeggen of amla sap heeft hetzelfde effect op mensen.

Rijk aan antioxidanten

Een 2010 nummer van "Nutrition Journal" omvatte een studie die de antioxidant inhoud van meer dan 3.100 voedingsmiddelen wereldwijd onderzocht. Gedroogde amla bessen bleken te zijn van de hoogste in gehalte aan antioxidanten van alle bessen, fruit en groenten bestudeerd; het eigenlijk kwam in de tweede tot enige Afrikaanse baobab bladeren. Antioxidanten kunnen het lichaam beschermen tegen schade door schadelijke toxinen en chronische stress.