Voordelen en bijwerkingen van Pine Nut Oil

Voordelen en bijwerkingen van Pine Nut Oil


Pijnboompitten olie wordt verkregen uit de moer-achtige zaden gevonden in de bevruchte vrouwelijke kegels van bepaalde soorten van pijnbomen. De noten en olie worden op grote schaal gebruikt in de keuken, in het bijzonder in de Italiaanse en Griekse gerechten. Wetenschappelijk onderzoek suggereert dat er verschillende voordelen voor de gezondheid in verband met pijnboompitten olie en vrijwel geen bijwerkingen.

Nutritional Voordelen

Pijnboompitten en pine notenolie vormen een rijke bron van eiwitten, arginine, kalium, magnesium, koper, mangaan, ijzer, zink, vitamine E en verschillende B vitaminen. Veel van deze voedingsstoffen zijn bekend om hun antioxiderende eigenschappen. Extra gezondheidsvoordelen van den notenolie worden toegeschreven aan de aanwezigheid van pinoleenzuur, een vetzuur en isomeer van gamma-linoleenzuur. De hoogste niveaus van Pinoleenzuur worden gevonden in de noten van de Koreaanse den (Pinus koraiensis) en Siberische den (Pinus sibirica).

Bloeddrukverlaging

Een 1994 studie gepubliceerd in het British Journal of Nutrition gericht op de voordelen van de Koreaanse den (Pinus koraiensis) notenolie in termen van het verminderen van de bloeddruk ten opzichte van vetzuren in andere oliën, zoals teunisbloem, saffloerolie en lijnzaad oliën. De onderzoekers ontdekten dat pinoleenzuur effectiever dan gamma-linoleenzuur en linolzuur in het stimuleren van een verhoging van de prostacycline productie, waarbij de verwijding van vasculaire gladde spieren stimuleert en remt bloedplaatjesaggregatie.

Cholesterolverlagende Voordelen

Pinoleenzuur lijkt ook LDL-cholesterol, de "slechte" soort cholesterol. De auteurs van een studie gepubliceerd in de kwestie van de Lipids april 2004 gemeld dat geconcentreerde Pinoleenzuur van Koreaanse pijnboompitten olie vermindert effectief LDL-cholesterolgehalte door op te treden lever HepG2 cellen, waardoor de lever LDL-opname te verbeteren bij low-density lipoprotein receptor sites.

Gewichtsverlies

Er is voldoende bewijs om aan te geven dat de pijnboompitten olie kan fungeren als een eetlustremmer. Onderzoekers die een dubbel-blind, placebo-gecontroleerde studie met 18 postmenopauzale vrouwen met overgewicht op zoek naar de effecten van pinoleenzuur op de eetlust te onderzoeken. De onderzoeksresultaten, die van 20 maart gepubliceerd, 2009 nummer van lipiden in Health and Disease, concludeerde dat pinoleenzuur stimuleert de afgifte van cholecystokinine en glucagon-achtig peptide-1, twee essentiële hormonen die een gevoel van volheid signaal. In feite, in vergelijking met placebo, niveaus van cholecystokinine waren 60 procent hoger in de Koreaanse pijnboompitten olie behandelde groep, een effect waargenomen op duren tot vier uur. Bovendien hongergevoel was 36 procent lager bij proefpersonen in de behandelde groep in vergelijking met placebo.

Bijwerkingen van Pine Nut Oil

Er zijn geen bijwerkingen bekend in verband met pijnboompitten olie. Het is echter denkbaar dat zelden allergische reacties bij mensen kunnen optreden met gevoeligheden voor andere noten, zoals grondnoten. Als u een bestaande notenallergie, zou het raadzaam om een ​​huisarts te raadplegen alvorens aan te vullen met pijnboompitten olie.