Voordelen & amp; Bijwerkingen van Echinacea

Voordelen & amp; Bijwerkingen van Echinacea

Echinacea is een Native American geneeskrachtig kruid gevonden in de Verenigde Staten en de zuidelijke regio's van Canada. Hoewel er negen bekende soorten van deze plant, Echinacea purpurea is de meest krachtige en meest gebruikte vorm, volgens het Nationaal Centrum voor complementaire en alternatieve geneeskunde. Praat met uw zorgverlener over de voordelen en mogelijke bijwerkingen van echinacea voordat u met de behandeling begint met deze aanvulling.

voordelen

Echinacea wordt hoofdzakelijk gebruikt om symptomen van verkoudheid, zoals verstopte neus en keelpijn verlichten. Neemt dit kruid bij aanvang van verkoudheid ook beweerd om de duur van verkoudheid verkorten; zijn echter klinische studies waarbij het effect van echinacea op symptomen van verkoudheid gemengd, de Universiteit van Maryland Medical Center verslagen. Topical behandelingen met echinacea kan ook helpen bij wondgenezing. Bijkomende voordelen voor de gezondheid in verband met echinacea gebruiken zijn verminderd pijn, minder ontstekingen en versterkt het immuunsysteem. Echinacea kan ook antivirale of antioxidant effecten op het lichaam te geven.

Bijwerkingen

Gewoonlijk worden bijwerkingen niet geassocieerd met echinacea suppletie. Milde bijwerkingen kunnen zijn misselijkheid of maagklachten, keelpijn, hoofdpijn, duizeligheid, pijn in het lichaam of vermoeidheid. Oraal toegediende echnicea kan tijdelijke tintelingen of gevoelloosheid langs uw tong veroorzaken. Vooral kinderen kunnen meer kans op een huiduitslag als bijwerking van echinacea behandeling te ontwikkelen. Mensen die allergisch zijn voor bepaalde planten, zoals goudsbloemen, madeliefjes, ambrosia of chrysanten, kunnen een verhoogd risico op het ontwikkelen van een ernstige allergische reactie bij blootstelling aan echinacea, MayoClinic.com waarschuwt. Roep onmiddellijk zorg van uw medische provider als u allergische reactie symptomen zoals piepende ademhaling, intense jeuk en zwellingen in het gezicht na het innemen van een dosis van dit kruidensupplement vertonen. Bij het ontbreken van de juiste medische zorg, kan een allergische reactie op echinacea levensbedreigend zijn.

medicatie Interacties

Altijd praten met uw arts over alle medicijnen die u momenteel voor het begin van de behandeling met een voedingssupplement - met inbegrip van echinacea. Als u ontvangt immunosuppressieve therapie als gevolg van kanker, orgaantransplantatie of andere medische kwestie, hoeft echinacea niet nemen, de UMMC waarschuwt. Gelijktijdig gebruik van echinacea en immunosuppressiva kan de werkzaamheid van deze immuuntherapie verminderen.

contra-indicaties

Als u een reeds bestaande gezondheid betreft, moet u met uw arts voordat u echinacea te praten. Hoewel de behandeling met echinacea tijdens de zwangerschap niet bekend is bij de foetus ontwikkelingsproblemen veroorzaken, dit kruidensupplement niet als u zwanger bent, tenzij je onder de zorg van een arts. Als u een auto-immuunziekte of bindweefselziekte of multiple sclerose, HIV / AIDS, leukemie, diabetes, leverziekte of tuberculose, voorkomen dat echinacea, tenzij anders geïnstrueerd door een medische professional.