Voordeel van Zeaxanthin

Zeaxanthine is een bioflavonoïde pigment in de meeste kruiden, groenten en fruit. Bioflavonoid voorziet het lichaam van anti-oxidanten, die helpen bij het vernietigen van vrije radicalen die het lichaam systeem schaden. Zeaxanthine behoort tot xanthophylen van bioflavonoid genaamd carotenoïden subgroep en is overvloedig in een donkere, groene bladgroenten. Het oog netvlies bevat zeaxanthine, dat is de reden waarom de consumptie van belang is.

Levensmiddelen die Zeaxanthin

Voedingsmiddelen die zeaxanthine bevatten onder andere donkergroene bladgroente, zoals witlof greens, raapstelen, mosterd greens, boerenkool, waterkers, sla, broccoli, asperges, peterselie en spinazie. Zeaxanthine wordt gevonden in gele voedsel zoals gele vruchten, met inbegrip van pompoen, zoete aardappel en mandarijnen; gele groenten, met inbegrip van squash, uien, wortelen, bonen, paprika, maïs, courgette; en eigeel. Zie resouces voor een complete lijst van levensmiddelen die zeaxanthine, alsmede de gegevens per eten bedrag. Eet een aantal van deze voedingsmiddelen elke dag, zodat u de benodigde hoeveelheid zeaxanthine voor een maximale voordelen te krijgen.

supplementen

Supplementen bevatten zeaxanthine, maar ze meestal ook andere ingrediënten, zoals luteïne. Het voordeel voor het nemen van de zeaxanthine supplementen is dat je andere benodigde vitaminen en mineralen met zeaxanthine, waarmee de systemen van het lichaam helpt. Als alternatief, als je niet veel groenten en fruit te consumeren, het nemen van de supplementen zorgt voor de benodigde bioflavonoid.

Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

Er is geen dagelijkse aanbevolen toelage van zeaxanthine, volgens de Amerikaanse Macula Degeneratie Foundation, maar het is een goed idee om de aanbevelingen op te volgen voor het eten van minstens vijf porties fruit en groenten per dag. Omdat de meeste groenten en fruit bevatten zeaxanthine moet je een groot deel van deze bioflavonoid consumeren in uw dagelijkse voeding.

voordelen

Zeaxanthine voordelen zijn houden het oog gezond door het verhogen van het niveau van de macula pigment in het oog. De macula pigment degenereert met de leeftijd, maar verhoogt door inname van zeaxanthine die dit ingrediënt bevat. In een studie van Schepens Eye Institute, een filiaal van de Harvard Medical School, getest mensen ouder dan 60 jaar met een hoge dichtheid van macula pigment hetzelfde als jongere patiënten.

Waarschuwing

De ideale dagelijkse inname van dit voedsel is niet bekend, noch is het zeker dat het nemen van dit supplement een goede gezondheid van het oog zal bevorderen. Daarom is in overleg met uw zorgverzekeraar voordat u deze aanvulling op uw dagelijkse voeding.