Voedsel Dat Wist Plaque Van slagaders

Het is noodzakelijk om een ​​goed uitgebalanceerd dieet te eten wanneer het proberen om uw gezondheid te behouden. Oefening helpt en dat doet het krijgen van voldoende slaap, maar geen van beiden zijn zo cruciaal als het maken van gezonde voedingskeuzes. Vetten, suikers en additieven moet worden vermeden ten koste van alles. Bewerkte voedingsmiddelen zijn ook niet productief aan het behoud van de gezondheid. Wanneer plaque bouwt in de slagaders, cholesterol bouwt en de kans op hartziekten stijgt aanzienlijk. Voedselrijk voedsel zijn de ideale keuze voor het bestendigen van een gezond leven.

Vezelrijke voeding

Voedingsmiddelen vol met vezels zijn onder andere noten, haver, volkoren brood, peulvruchten en volkoren pasta. Deze voedingsmiddelen kunnen alleen worden gegeten of gebruikt als toevoegingen aan maaltijden. Vezels zijn van cruciaal belang, omdat ze cholesterol te verlagen en te stabiliseren suiker in het bloed. Ook vezels fungeren als een katalysator bij de spijsvertering. Het is goed om ongeveer 10 gram vezels per dag te krijgen om LDL-cholesterol te verlagen.

Deep Water Fish

Diep water vissen bevatten omega-3 vetzuren. Deze zuren fungeren als anticoagulantia bloed stolt houden. Zij ook lager hoge bloeddruk en toename van HDL-cholesterol (de heilzame natura). Zalm, forel en makreel zijn goede bronnen aan omega-3 vetzuren te verkrijgen. De beste manier om vis te bereiden en nog steeds de voordelen voor de gezondheid is door het bakken of grillen.

Groenten

Zoveel mensen vermijden groenten zijn ze zeer gunstig voor het behoud van gezondheid. Groenten bevatten kalium, die de bloeddruk verlaagt. Broccoli, bloemkool en kool zijn grote bronnen die helpen vechten tegen ziekte en cholesterol. Volgens een studie op muizen uitgevoerd aan de Wake Forest University, groenten beschermen de slagaders van vette storting opbouw.

fruit

Vruchten zoals granaatappels, bosbessen, bramen en aardbeien bevorderlijk zijn voor het verminderen van plaque niveaus. Deze vruchten houden voedingsstoffen die fungeren als antioxidanten. Deze voedingsstoffen zijn bekend als flavonoïden. Vruchten lager het cholesterol en fungeren als preventieve middelen verstopte slagaderen.

Olijfolie

Volgens de Food and Drug Administration, moeten twee eetlepels olijfolie per dag worden gebruikt om voordelen voor de gezondheid te krijgen. Olijfolie kan worden gebruikt om te mengen met andere oliën of als vervanging van andere vette oliën. Extra vergine olijfolie is de beste soort te kopen omdat het minder verwerkt en heeft het grootste deel van de voedingswaarde behouden.