Voedingstekorten en oorsuizen

Voedingstekorten en oorsuizen

Als u last rinkelen, zoemende of door te klikken in je oor, of als u een fluitend of sissend geluid hoort, je bent niet alleen. Oorsuizen - ook wel aangeduid als tinnitus - gebruikelijk is, volgens MedlinePlus. Kan schade aan één of beide oren en kan constant of intermitterend zijn. Het is niet medisch ernstig, maar het kan emotioneel verontrustend. Er is niet een standaard behandeling voor de aandoening, maar sommige mensen die last hebben van deze symptomen hebben een tekort aan bepaalde voedingsstoffen. Het brengen van uw dieet weer in balans kan helpen om deze phantom geluiden te verlichten.

Definitie

Oor ringing, of tinnitus, is niet een medische aandoening, maar eerder een symptoom van een onderliggend probleem. Vaak betekent dit dat je schade aan de kleine haartjes in je oren en ze af te geven willekeurige signalen, die uw hersenen interpreteren als geluid. Hoge bloeddruk, hoge bloedsuikerspiegel of afwijkingen in de kleine botten in uw oor kan een oorzaak van het oor ringing zijn. Atherosclerose, tumoren, sinusitis of een aandoening die leidt tot vochtophoping in uw oren kan ook oor ringing veroorzaken. Bovendien kan leeftijdsgebonden gehoorverlies ontwikkelen tot tinnitus tijd. Soms het probleem neurologische - een fout in de baan tussen het oor en de hersenen of in hoe de hersenen verwerkt de signalen van het oor - dus behandelingen van neurale aandoeningen soms helpen tinnitus. Nutritional tekortkomingen met betrekking tot deze ziekten en aandoeningen kunnen bijdragen aan het oor ringing symptomen.

Zink

Sommige onderzoekers hebben zinksupplementen onderzocht als therapie tot oor ringing verminderen. Om de theorie dat lage zink niveaus een onderliggende oorzaak zou kunnen testen, de onderzoekers van de Gulhane Medical School in Etlik, Turkije vooraf geteste een groep van 40 mannen en vrouwen die lijden aan ernstige tinnitus om hun zink te bepalen. Slechts zes waren hypozincemic en zeven hadden iets lage zink niveaus. De patiënten ontving toen dagelijkse zinksupplementen van 220 milligram over een periode van twee maanden. De resultaten, gepubliceerd in het nummer van oktober 2002 "Auris, Nasus, het strottenhoofd," gaf aan dat 57,5 ​​procent van de deelnemers aan de studie gemeld enige verlichting van hun symptomen, maar het tempo van verbetering, zoals gemeten door de onderzoekers was niet significant, behalve onder de oudere deelnemers in de groep die een dieet tekort aan zink gehad.

Vitamine B-12

Veel tinnitus patiënten hebben een vitamine B - 12 deficiëntie. Het lastige is, deze vitamine wordt opgeslagen in je lever, zodat het tekort niet duidelijk geworden tot ongeveer twee jaar na de inname via de voeding onvoldoende is. Vegetariërs lopen een bijzonder risico omdat de enige natuurlijke bronnen van vitamine B - 12 zijn dierlijke eiwitten. Voor patiënten ernstig gebrek aan vitamine B - 12, maandelijkse injecties zijn de standaardbehandeling, maar orale inname van 1000 tot 2000 microgram per dag is een alternatief. Raadpleeg uw arts voor het begin van deze of een andere vitamine of supplement therapie omdat er een potentieel voor interactie met andere medicijnen.

Instabiele Blood Sugar

Zowel hoge als lage bloedsuikerspiegel kunnen veroorzaken of verergeren oor rinkelen. Zelfs als je zetmeelrijke voedingsmiddelen, zoals pasta, wit brood en aardappelen te voorkomen, kunt u onstabiele bloedglucose krijgen Als uw dieet is een tekort aan complexe koolhydraten. Vezelrijke producten, zoals volle granen, bonen en linzen, zijn complexe koolhydraten die langzamer af te breken en helpen om uw bloedsuikerspiegel stabiel, die kunnen helpen om uw tinnitus symptomen te verlichten.

Ginkgo

Hoewel sommige online bronnen pleiten ginkgo als een remedie voor het oor ringing, heeft klinisch onderzoek geen volledige ondersteuning voor de theorie dat dit voedingssupplement verlicht tinnitus symptomen. Sommige kleine studies hebben een aantal voordelen gevonden, maar een grote studie met 1121 deelnemers uitgevoerd in 2000 door onderzoekers Shelley Drew en Ewart Davies aan de Universiteit van Birmingham in het Verenigd Koninkrijk tot de conclusie dat tinnitus patiënten die 12 weken van de behandeling drie keer ontvangen met ginkgo biloba extract daags gedurende 12 weken ondervonden geen grotere verlichting dan mensen in dezelfde studie die placebo ontvingen.