Voedingsstoffen in het water na het koken Groenten

Voedingsstoffen in het water na het koken Groenten

Groenten zijn een belangrijk onderdeel van een gezonde voeding, met name wanneer onmiddellijk gegeten na de oogst. Hoe langer groenten zitten in de winkelrekken of in de koelkast, hoe meer vitaminen en mineralen ze verliezen. Groenten verliezen ook voedingsstoffen tijdens het kookproces, vooral wanneer gegooid in een pot met kokend water.

uitspoeling

Boiling is een van de meest gebruikte methoden om groenten te bereiden. Het probleem is dat vitamines, vooral vitamine B en C, los op in water, volgens Ziekenhuis- Columbia. Als het water weg te bellen, is haalt groenten kostbare voedingsstoffen. Hoe langer de groenten zitten in het warme water, het meer voedingsstoffen ze verliezen. Omdat deze voedingsstoffen uitspoelen naar het water, u ontvangt niet alle van de voedingskundige voordelen de groenten te bieden hebben.

Simmer In plaats van Kook

Als u uw groenten moet koken, doe dat dan op een manier die de minste hoeveelheid uitloging veroorzaakt. Breng het water aan de kook op hoog vuur voor het toevoegen van de groenten. Zodra het water kookt, draai het vuur laag. Voeg de groenten toe en laat het water sudderen tot de groenten gaar zijn. De universiteit van Kentucky Cooperative Extension legt uit dat kokend water op een laag vuur minder agitatie produceert dan koken op een hoog vuur. Dit betekent dat de offerte van groenten intact blijven en minder voedingsstoffen verloren gaan.

Save the Water

Laat je niet al die voedselrijke water verloren gaan na uw groenten kook. In plaats daarvan, de Harvard Medical School Family Health Guide suggereert berging van het water na het aftappen van de groenten. Giet het water in een plastic opslagcontainer en gebruiken voor soepen, sauzen of uw favoriete jus recept. Als je niet van plan om het water meteen gebruiken, bedek de container en plaats deze in de koelkast totdat je het nodig hebt.

Nutrient Content

Net zoals verse groenten verliezen hun voedingswaarde loop van de tijd, zo zal de voedselrijke plantaardige water. Bij kamertemperatuur, licht en zuurstof staan ​​uiteindelijk verdamping van het water en de afvoer van de opgeloste vitaminen veroorzaken. Het opslaan van de groente water in de koelkast verlengt nutriënt retentie. Volgens de Universiteit van Florida IFAS Extension, voor een maximale voeding, gebruiken gekoelde groentebouillon binnen een paar dagen. Anders, bevriezing van de groente water om voedingsstoffen te behouden voor een langere periode van tijd.

Stomen Alternative

Als koken gezond en ervoor zorgen dat uw groenten behouden hun voedingswaarde is top op je prioriteitenlijst, kunt u overslaan kokend helemaal. In een Chinese studie die verschillende bereidingswijzen en broccoli betrokken, dampende kwam uit op de top. Volgens de studie onder leiding van Gao Feng Yuan bij Zhejiang University's Department of Tuinbouw, in vergelijking met de magnetron, koken en roerbakken, stomen produceerde de minste hoeveelheid vitamine C, chlorofyl, glucosinolaten en eiwitverlies.