Voedingsstoffen in Droge Sojabonen

Voedingsstoffen in Droge Sojabonen

Gedroogde sojabonen zijn een veelzijdige peulvrucht die kan worden geserveerd als bijgerecht, gebruikt in stoofschotels, gevormd in pasteitjes en zelfs omgezet in een lekkere melk-achtige drankje. Hoewel ze moeten 's nachts worden geweekt, koken ze de hele dag in een crock pot of slowcooker kunnen produceren gezonde gerechten met een minimale inspanning. In een snuifje, ingeblikte sojabonen werken even goed in de meeste recepten.

Calorieën en vet

Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw, een kopje gekookte, ongezouten gedroogde sojabonen heeft 298 calorieën en 15,43 gram vet. Hoewel dit lijkt om er een vetrijk voedsel, het vetgehalte moet worden afgewogen tegen de andere voedingsstoffen in gedroogde sojabonen. Vrijwel geen vet gedroogde sojabonen is van cholesterol.

Eiwit

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw meldt dat een kopje gekookt, ongezouten gedroogde sojabonen heeft een verbazingwekkende 28,62 g eiwit. Dat is meer eiwitten dan in een kwart-pond hamburger, die 21,68 g heeft. Het hoge eiwitgehalte van gedroogde sojabonen maakt hen een uitstekende vervanger voor vlees in een vegetarisch dieet. Ze kunnen worden gekookt, gecombineerd met kleine blokjes gebakken groenten zoals uien, selderij, champignons en groene paprika's, een gehaktbrood-achtige entree te maken. Kruiden kunnen zijn zout, peper, knoflook, oregano, salie, tijm en marjolein.

mineralen

Een kopje gekookte, gezouten gedroogde sojabonen is ook chock-a-blok met mineralen. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw meldt een beker heeft 175 mg calcium, 8,84 mg ijzer, 148 mg magnesium, 421 mg fosfor, 886 mg kalium en 408 mg natrium.

Deze waarden zijn zo hoog dat gedroogde sojabonen geen gezonde keuze voor patiënten met gevorderde nierziekte die hun inname van kalium of fosforgehalte beperkt zou zijn. Hartpatiënten en anderen proberen om hun natrium beperken Misschien wilt u de hoge natriumgehalte rekening te houden bij het plannen van menu's die passen binnen de 1.500 mg limiet die door de American Heart Association voorgesteld.

vitaminen

Een kopje gekookte, ongezouten gedroogde sojabonen heeft 33 mg vitamine K, die essentieel is voor de bloedstolling. Het heeft ook 15 IU vitamine A, wat goed is voor de ogen, de botten en het immuunsysteem. Het heeft 53 mg foliumzuur, wat vooral belangrijk is voor vegetariërs.

Geschiedenis

Sojabonen zijn in China geteeld voor meer dan 3000 jaar. Momenteel is de VS is verantwoordelijk voor bijna de helft van de productie van sojabonen in de wereld. Aangezien sojabonen produceren veel meer eiwit dan andere plantaardige of graangewas, groeien ze een efficiënt gebruik van land.