Voedingsstoffen in citroensap

Voedingsstoffen in citroensap

"De vrucht van de citroen is het onmogelijk om te eten," of zo het lied beweringen, maar dat hield de Amerikanen er niet van weerhouden schrokken hij een gemiddelde van 6,4 pond. van deze pittige gele elk in 2007, voornamelijk in de vorm van citroensap, volgens Hayley Boriss van de Agricultural Marketing Resource Center orbs.

Citroenen worden vaak behandeld als een culinaire nakomertje - een spritz in je ijsthee, een wig gelegen aan de rand van het water glas. Toch is het sterk geconcentreerde tartness citroensap accenten vele gerechten, en citroensap geeft een aantal voedingsstoffen ook.

Kalium

Het sap van een gemiddelde citroen bevat 49 mg kalium, een voedingsstof die essentieel is voor celfunctie. Kalium helpt bij het uitvoeren van elektriciteit door het lichaam, is noodzakelijk voor de hartfunctie en maakt het mogelijk zowel vrijwillige en onvrijwillige spieren te contracteren. Een hoog zoutdieet verandert uw behoefte aan kalium, evenals het gebruik van bepaalde medicijnen, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center.

Vitamine C

Citroenen bevatten tweemaal de vitamine C van sinaasappelen, volgens Drugs.com. Het sap van gemiddeld citroen levert 18,6 mg vitamine C, volgens de USDA. Vitamine C is een antioxidant en helpt vorm collageen, wat essentieel is in de structuur van de botten, tanden en bloedvaten. Nobelprijswinnaar Linus Pauling bevorderde het gebruik van megadoses van vitamine C als een koude preventiemethode. De Harvard School of Public Health betwist dit advies en merkt op dat kleinere doses, tot 300 mg per dag, voldoende zijn om te voldoen aan uw dagelijkse behoefte aan vitamine C.

foliumzuur

Citroensap bevat 10 mcg van foliumzuur. Foliumzuur heeft een beschermend effect tegen spinale geboorteafwijkingen wanneer het wordt gebruikt door de moeder van een kind voordat ze zwanger en tijdens de eerste weken van de zwangerschap wordt. Foliumzuur helpt ook bij de vorming van rode bloedcellen en het beenmerg, volgens Diet.com.

Luteïne en zeaxanthine

Luteïne en zeaxanthine zijn gele pigmenten in hoge concentraties in het menselijk oog. Ze zijn ook gevonden in planten zoals citroenen, met ongeveer 7 mcg in het sap van een gemiddelde grootte fruit. Deze stoffen helpen planten door het absorberen van overtollig zonlicht, waardoor het voorkomen van schade als gevolg van hoge energie lichtstralen, volgens de All About Vision website. Voedingsmiddelen met een hoog luteïne en zeaxanthine kan helpen vertragen macula degeneratie en cataract te verminderen risico's. Ze hebben ook antioxiderende eigenschappen en beschermt tegen aderverkalking.