Voedingsstoffen die nodig zijn voor Pezen & amp; ligamenten

Voedingsstoffen die nodig zijn voor Pezen & amp; ligamenten

Pezen en ligamenten zijn beide gemaakt van een taaie bindweefsel, maar pezen mee spieren aan botten, terwijl de ligamenten mee botten naar andere botten. Sommige vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen kan vooral gunstig voor pezen en ligamenten zijn. De meeste van deze voedingsstoffen kan worden geleverd door het eten van de voedingsmiddelen aanbevolen door de voedingsrichtlijnen van de Amerikaanse Food and Drug Administration, zoals fruit, groenten, volle granen, mager vlees, gevogelte en vis. Supplementen kunnen helpen als je de benodigde voedingsstoffen via de voeding niet alleen kan krijgen, maar nooit meer dan de aanbevolen dagelijkse dosis te gebruiken zonder overleg met uw gezondheidszorg beoefenaar.

vitaminen

Vitamine C en E zijn voordelig voor pezen en ligamenten, omdat ze behoren tot de bouwstenen van collageen, de taai, vezelig weefsel dat deze structuren geeft hun kracht. Deze vitamines zijn ook gevonden om te helpen om ontstekingen te verminderen in de pezen en ligamenten als gevolg van een blessure, overmatig gebruik of artritis veranderingen in het gewricht.

mineralen

Mangaan is een belangrijk mineraal in het gebouw van collageenvezels, die de basisstructuur van pezen en ligamenten vormen. Dit mineraal kan worden gevonden in voedingsmiddelen zoals frambozen, aardbeien en ananas, garbanzo bonen, ahornsiroop en knoflook en veel groene bladgroenten. Spoorhoeveelheden zink, magnesium en ijzer spelen ook een rol bij de ontwikkeling van bindweefsel.

Overige Voeding

Bromelaïne, een enzym dat in ananas, is een anti-inflammatoire verbinding. Omdat het vooral effectief in het verminderen van ontsteking na letsel kunnen nuttig bij de behandeling van verstuikingen en verrekkingen van pezen of ligamenten zijn. Glucosamine en chondroïtine zijn moleculen geproduceerd in het lichaam en gebruikt voor de opbouw en bindweefsel handhaven. Veel mensen nemen supplementen die één of beide van deze stoffen, maar onderzoek naar de effectiviteit van de supplementen behoud van gezonde bindweefsel onduidelijk.