Voedingsmiddelen te eten met Barrett & # 039; s Disease

Voedingsmiddelen te eten met Barrett & # 039; s Disease

ziekte van Barrett, ook wel barrettoesofagus, een complicatie van gastro-oesofageale refluxziekte of GERD. Op de kruising waar de slokdarm aan de maag is een cirkelvormige spier, of sluitspier, die sluit na de maaltijd of vloeistoffen in de maag. Met verzwakking van de sluitspier, voedsel, vloeistoffen en zure reflux terug in de slokdarm, waardoor schade. Barrett beïnvloedt het slijmvlies van de slokdarm en verhoogt het risico van slokdarmkanker, vooral adenocarcinoom. Inname via de voeding met een lage-zure voedingsmiddelen kan helpen schade aan de slokdarm te verminderen.

Dieet en levensstijl

Leven met de ziekte van Barrett's vereist veranderingen in dieet en gedrag. Voedingsaanbevelingen zijn dezelfde als GERD dieet, met vermijden van zeer zure voedingsmiddelen zoals tomaten, sommige citrusvruchten, koffie en gekruid eten. In plaats daarvan, mager vlees, kip zonder vel borst, vis, eiwitten, zoete appels, bananen, meloen, magere melk, geitenkaas, de meeste groenten, volle granen, rijst en haver worden voorgesteld. Maaltijdgrootte verminderen en voorkomen liggen gedurende ten minste drie uur na het eten, wanneer de incidentie van reflux het hoogst. Om oesofageale reflux speling te verhogen en te verlagen, verhogen het hoofd van het bed op 6-inch blokken of gebruik maken van een schuim wig.

Staat

ziekte van Barrett's is een gevolg van herhaalde verwondingen slokdarmweefsel chronische maagzuur reflux. Gewoonlijk wordt het slijmvlies bekleding van de slokdarm uit celweefsel genoemd squameus epitheel. Schade door reflux verandert het normale weefsel, vervangen door kolomvormige epitheel, die doorgaans wordt aangetroffen in de maag en de bovenste darm. Drie types van zuilvormige cellen worden gezien met endoscopie: maag hart-, maag fundic en gespecialiseerde intestinale metaplasie. Elk type cel geeft zijn oorsprong in de maag en darmen.

Symptomen en diagnose

GERD heeft kenmerkende symptomen zoals brandend maagzuur en oprispingen, maar de ziekte van Barrett's geen duidelijke symptomen. Bij de ziekte Barrett's, het weefsel van de slokdarm ongevoeliger gevolg van de effecten van chronische zure reflux. Een endoscopische biopsie van slokdarmweefsel met visualisatie van oranje gastrische epitheel zich opwaarts uit de maag in een cirkelvormige wijze bevestigt ziekte van Barrett's.

Behandeling en Complicaties

Behandeling voor de ziekte Barrett's vereist langdurig gebruik van protonpompremmers, die progressie van de ziekte kan voorkomen, en antacida voor snelle verlichting van brandend maagzuur. Bij ernstige beschadiging van de slokdarm zou procedures zoals fotodynamische therapie, endoscopische mucosale resectie en chirurgie worden gebruikt. Complicaties vernauwing van de slokdarm, en zweren. De meest ernstige complicatie van de ziekte van Barrett's slokdarm adenocarcinoom is. Het risico op kanker neemt toe wanneer gespecialiseerd intestinale metaplasie wordt opgemerkt biopsieresultaten.