Voedingsmiddelen of kruiden die bevatten Oestrogeen & amp; progesteron

Voedingsmiddelen of kruiden die bevatten Oestrogeen & amp; progesteron

Als u liever niet met behulp van hormoonvervangende therapie of HRT, voor symptomen van de menopauze, het testen van verschillende voedingsmiddelen en kruiden die op het lichaam, zoals de hormonen oestrogeen en progesteron. Deze alle natuurlijke en plantaardige stoffen genaamd fyto-oestrogenen. Fyto-oestrogenen helpen verlichten van een verscheidenheid van symptomen die gepaard gaan met de menopauze, en de meeste zijn gemakkelijk verkrijgbaar bij supermarkten en reformwinkels. Raadpleeg uw huisarts als u probeert te krijgen uit HRT of wilt u fyto-oestrogenen gebruiken als vervanging.

Saffraan

De zeldzame Indiase specerij saffraan wordt gebruikt door Ayurvedische beoefenaars om de symptomen van de menopauze, waaronder prikkelbaarheid, boosheid, depressie, angst, stemmingswisselingen en andere emotionele omstandigheden als gevolg van het verschuiven van hormonale niveaus te behandelen, merkt AltMD. Ayurveda gaat over het creëren van evenwicht en harmonie. Behandeling corrigeert systemische onevenwichtigheden via kruiden-behandeling, dieet, vasten en aanpassingen in de levensstijl van het individu. Saffraan is verkrijgbaar bij de culinaire winkels evenals kruiden apothekers. Omdat er geen aanbevolen dosering, raadpleeg dan een Ayurvedische practitioner voor de richtlijnen voor het gebruik en de dosering.

zilverkaars

Zilverkaars biedt veel van dezelfde effecten op menopauzale symptomen HST, maar zonder sommige van de mogelijke gevaren van hormoontherapie, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. De oestrogeen-achtige kruid is nuttig voor het verlichten van emotionele en psychische klachten zoals woede, prikkelbaarheid, depressie en humeurigheid. Bovendien kan het nuttig in het verminderen en voorkomen van vaginale droogheid slapeloosheid. Er is geen aanbevolen dosis voor zilverkaars. Omdat het bijwerkingen kan produceren, moet het niet worden gebruikt, tenzij onder toezicht van een huisarts bekend zijn met de eigenschappen.

wild Yam

Wild yam is een plantaardig hormoon vervanging die vaak wordt gebruikt in plaats van progesteron, volgens de auteur Rosemary Gladstar in haar boek met de titel, "Herbal Healing for Women." Het wordt soms toegediend aan vrouw als ze het naderen van de menopauze te helpen vervangen lagere progesteron niveaus en de balans van oestrogeen dominantie. Wilde yam is ook een onderdeel van bio-identiek farmaceutisch progesteron crèmes. Deze zijn gemaakt in compounding apotheken en voorgeschreven aan sommige vrouwen die lijden aan een depressie te helpen. Deze crèmes kunnen significante bijwerkingen zoals extreme stemmingswisselingen, ernstige depressie en zelfs zelfmoordgedachten produceren. Als u een voorbereide progesteron crème te gebruiken en dat je stemmingen worden steeds extremer, stoppen met het gebruik en bel je meteen gynaecoloog.

lijnzaad

Lijnzaadolie en olie rijk aan omega-3 vetzuren en ook aan fyto-oestrogenen volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Ze bevatten stoffen genoemd lignanen en isoflavonen, zowel befaamd om in staat om hulp te bieden voor menopauzale opvliegers en we andere symptomen die verband houden met zowel de menopauze en de menstruatie, op basis van de "Beknopte Encyclopedie van Foods and Nutrition." Omega-3 vetzuren handelen net als oestrogeen doet door het beschermen van het hart en de bloedsomloop, voegt UMMC. Lijnzaad en lijnzaadolie mag niet worden verwarmd, omdat ze verliezen hun vitale voedingsstoffen. Grind lijnzaad onmiddellijk voor het gebruik en strooi op granen, salades en smoothies.