Voedingsmiddelen met vitamine E

Voedingsmiddelen met vitamine E


Vitamine E is een essentiële vitamine het lichaam nodig heeft om zichzelf te beschermen tegen de dagelijkse schade die leiden tot gezondheidsproblemen en ziekten. Helaas zijn de meeste Amerikanen niet genoeg krijgen van deze voedingsstof, die is gevonden in een groot aantal gemakkelijk te vinden voedingsmiddelen te consumeren.

De rol van vitamine E

Vitamine E is een in vet oplosbare antioxidant vitamine die de lichaamscellen beschermt tegen schade door vrije radicalen en de huid tegen UV-straling. In een recente studie gepresenteerd op de jaarlijkse bijeenkomst van de American Association for Cancer Research in 2004, werd aangetoond dat een bepaalde vorm van vitamine E, alfa-tocoferol, significante vermindering van het risico op blaaskanker. Voedsel bronnen van vitamine E in plaats van supplementen, zijn ook geassocieerd met een verminderd risico op de ziekte van Alzheimer.

Vitamine E Aanbevelingen

Hoewel vitamine E-deficiëntie is zeldzaam, de meeste Amerikanen consumeren tussen de 7 en 9 mg per dag, terwijl de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) is 15 mg. Het goede nieuws is dat vitamine E is gevonden onder een zeer lange lijst van heerlijke en gezonde voedingsmiddelen, zodat u kunt ervoor zorgen dat je het krijgen van uw dagelijkse dosis door het eten van een verscheidenheid van deze voedingsmiddelen elke dag.

Bronnen van vitamine E

Tarwekiemolie heeft 20,3 mg per el .; verrijkte ontbijtgranen bevat overal 1,6-12,8 mg vitamine E per portie; mayonaise heeft 11 mg per eetlepel .; amandelen hebben 7,4 mg per oz .; zonnebloempitten hebben 6 mg per oz .; 1 middelgrote zoete aardappel heeft 5,9 mg; zonnebloemolie heeft 5,6 mg per el .; hazelnoten hebben 4,3 mg per oz .; olijven hebben 4 mg per kopje; 1 papaya heeft 3,4 mg; pindakaas heeft 2,9 mg per 2 el .; spinazie heeft 2,8 mg per kopje gekookt; broccoli heeft 2,4 mg per kopje; bosbessen hebben 1,46 mg per kopje; en spruitjes hebben 1,3 mg per kopje.

Behoud van vitamine E

Vitamine E is gevoelig voor lucht en blootstelling aan licht, zodat levensmiddelen in luchtdichte verpakkingen moeten worden opgeslagen in een donkere ruimte. Factory verwerking verwijdert ook een groot deel van de vitamine E; bijvoorbeeld kan de verwerkingstijd verwijderen 50 tot 90 procent van de vitamine in tarwe en bijproducten. Om het meeste vitamine E te krijgen, kiezen voor volkoren brood, pasta, rijst en meel in plaats van verwerkt, "wit" producten.

Het krijgen van vitamine E in uw dieet

U kunt eenvoudig voldoen aan uw dagelijkse vitamine E behoefte door het maken van eenvoudige vervangingen en stiekem een ​​kleine hoeveelheid in elke maaltijd. Probeer topping je 's ochtends toast met pindakaas en uw graanproducten met bosbessen; strooi je lunchtijd salade met zonnebloempitten en amandelen; een hapje van gemengde noten tussen de maaltijden; bak je broccoli en andere groenten met een kleine hoeveelheid zonnebloemolie en ruil uw gebakken aardappel voor een zoete aardappel.