Voedingsmiddelen die zijn goed voor Buik Ontsteking & amp; krampen

Voedingsmiddelen die zijn goed voor Buik Ontsteking & amp; krampen

Abdominale ontsteking of zwelling, is een veel voorkomende medische klacht. Tal van factoren kunnen bijdragen aan uw symptomen, met inbegrip van PMS, emotionele stress, eetgewoonten, voedselintoleranties en medische aandoeningen, zoals het prikkelbare darm syndroom of de ziekte van Crohn. Als uw symptomen ernstig zijn of persistent, zoek medische begeleiding. In aanvulling op de behandeling van onderliggende medische aandoeningen, kunnen bepaalde voedingsmiddelen helpen uw klachten te verminderen.

Vette vis, lijnzaad en walnoten

Vette vis, lijnzaad en walnoten bieden omega-3-vetzuren - essentiële vetten die de cardiovasculaire gezondheid, minder ontstekingen en positieve hersenfunctie te promoten. Het consumeren van omega-3 vetten regelmatig kunnen helpen bij het verminderen van de ernst van menstruatiepijn, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Vette vis bieden ook voedzame alternatieven voor rood en vleeswaren, die gas, opgeblazen gevoel en abdominale pijn kan veroorzaken bij mannen en vrouwen. Waardevolle bronnen van omega-3 vetzuren zijn onder andere zalm, witte tonijn, haring, meer forel, bot, heilbot, sardines, gemalen lijnzaad en walnoten. Lijnzaadolie en walnootolie kan soortgelijke uitkeringen.

Fruit en groenten

Groenten en fruit leveren waardevolle hoeveelheden anti-oxidanten, die het vermogen van je lichaam om zichzelf te verdedigen tegen infecties en ziekten die kunnen bijdragen aan de buik ontsteking en pijn te verbeteren. Als vezelrijke voedingsmiddelen, verse groenten en fruit te bevorderen spijsvertering en kan helpen verlichten krampen en pijn veroorzaakt door constipatie en aandoeningen, zoals IBS. Als u regelmatig geconfronteerd wordt met gas pijnen of opgeblazen gevoel in reactie op groenten en fruit, MayoClinic.com adviseert het vermijden van broccoli, kool, bloemkool, gebakken bonen en spruitjes. Anders consumeren een verscheidenheid aan kleurrijke groenten en fruit regelmatig voor maximale voedingskundige voordelen. Rassen bijzonder rijk aan antioxidanten en vezels bevatten bessen, citrusvruchten, tomaten, spinazie, boerenkool, gebakken aardappelen - met de huid, zoete aardappelen en squash. Apples, cranberries, cranberry sap, knoflook, uien en selderij bevatten flavonoïden, die kunnen helpen verlichten van de pijn en zwelling veroorzaakt door gastritis - ontsteking van de maag voering.

Zuivel en soja producten

Zuivelproducten, zoals melk, yoghurt en kaas en soja gebaseerde equivalenten, worden typisch verrijkt met een rijkdom aan voedingsstoffen, waaronder calcium en vitamine D. Naast de verbetering van calcium-absorptie kan vitamine D helpen verlichten van ontsteking en pijn menstruele kramp volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Yoghurt en kefir bevatten probiotica - gezonde bacteriën die kunnen helpen bij het herstel van een gezonde spijsvertering en infecties veroorzaakt door schadelijke bacteriën te voorkomen. Kies vetarme zuivelproducten te voorkomen dat overmatige inname van verzadigd vet en yoghurt met live actieve culturen voor maximale probiotische voordelen. Sojaproducten waardevolle alternatieven voor zuivelproducten als u een strikt vegetarisch of veganistisch dieet te consumeren of als je moeite hebt het verteren van koemelk.