Voedingsmiddelen die tegen depressie

Het eten van bepaalde voedingsmiddelen kan je humeur te heffen en maak je stabieler te voelen. Het toevoegen van deze items in elke maaltijd kan een verschil maken in de strijd tegen depressie te maken, en gelukkig zijn allemaal gemakkelijk te vinden op een supermarkt. Hieronder zijn drie groepen voedingsmiddelen die kunnen helpen.

koolhydraten

Koolhydraten verhogen de concentratie en gevoelens van ontspanning door het verhogen van de hoeveelheid serotonine je lichaam produceert. Serotonine is een neurotransmitter die helpt je hersenen te sturen signalen heen en weer naar je lichaam. Wanneer de niveaus van serotonine zijn balans of te laag is, kan een depressie verergeren. Aardappelen, rijst, fruit en volkoren granen hebben allemaal koolhydraten in hen, dus zorg ervoor dat een passend bedrag te krijgen elke dag.

gezonde vetten

De afwezigheid van vet in je lichaam kan ertoe leiden dat u moe en prikkelbaar voelen. Door het eten van een goede hoeveelheid gezonde vetten zoals zalm, walnoten, amandelen, avocado's, olijven of kreeft, helpt u uw lichaam te produceren endorfines. Endorfine je gelukkig maken en minder gestresst voelen.

Foliumzuur en vitamines B6 en B12

Studies hebben aangetoond dat een onvoldoende hoeveelheid foliumzuur en vitamine B6 en B12 zijn gekoppeld aan depressie. Find-mood stimuleren van foliumzuur in donkere bladgroenten, sinaasappelen, kalkoen en asperges. Om meer vitamine B6 en B12 krijgen, zijn onder andere bonen, zuivelproducten, rundvlees, schelpdieren, ontbijtgranen, ham, eieren of forel in uw dieet.