Voedingsmiddelen die helpen Hoorzitting

Voedingsmiddelen die helpen Hoorzitting

Uw dieet keuzes kunnen een verscheidenheid aan effecten door je hele lichaam te hebben. Met de toenemende onderzoek en wetenschappelijke kennis, is het gebruik van voedsel in zowel de preventie en behandeling van gezondheidsproblemen steeds vaker voor. Of u wilt uw risico op gehoorverlies te verminderen of de progressie te voorkomen, kan een aantal verschillende voedingsmiddelen en supplementen u helpen uw doelen te bereiken.

Kalium

Voedingsmiddelen die helpen Hoorzitting

Volgens Dr. Jonathan Wright, kan laag kaliumgehalte een rol in arme gehoor en gehoorverlies te spelen. Of dit is te wijten aan lage hoeveelheden kalium of slecht functioneren van kalium-kanalen in uw binnenoor, Dr. Wright suggereert dat je aan te vullen uw dieet en het verhogen van uw inname van voedingsmiddelen rijk aan kalium. Vanwege het hoge kaliumgehalte in een verscheidenheid van vruchten, zoals abrikozen, bananen, meloenen en sinaasappels, Dr. Wright suggereert sappen of smoothies uw kaliumopname verhogen. Andere kalium-rijk voedsel zijn onder andere aardappelen, spinazie, lima bonen, melk en rozijnen.

foliumzuur

Voedingsmiddelen die helpen Hoorzitting

Foliumzuur, of foliumzuur in de synthetische vorm, is essentieel voor het vermogen van je lichaam om DNA, RNA en nieuwe cellen te produceren door je hele lichaam. In een onderzoek uit 2007, een team onder leiding van Jane Durga van Wageningen Universiteit in Wageningen, Nederland onderzocht de effecten van de inname van foliumzuur aan leeftijd gerelateerde gehoorverlies. Hoewel dit veel voorkomende aandoening een onvermijdelijk neveneffect van de vergrijzing ook mag lijken, deze onderzoekers ontdekt dat mensen die folaat supplementen hebben minder kans om te ervaren gehoorverlies als ze ouder worden. Vaak gevonden in verrijkte ontbijtgranen, foliumzuur is ook prominent aanwezig in de lever, spinazie, asperges en broccoli.

Vitamine C en E

Voedingsmiddelen die helpen Hoorzitting

Het vermogen van foliumzuur aan leeftijd gerelateerde gehoorverlies te voorkomen werd ondersteund in een lange-termijn studie van Josef Shargorodsky en collega's in Boston, Massachusetts 'Brigham and Women's Hospital. Hoewel dit team niet vinden vitamine C en E om een ​​prominente rol te spelen in hun studie 2010, erkenden ze dat deze vitaminen alleen werden gebruikt in kleine hoeveelheden in hun studie. Herziening van het verleden bevindingen deze onderzoekers suggereren dat de antioxiderende eigenschappen van vitamine C en E kan helpen schade aan gezonde cellen in verband met horen te voorkomen. Op basis van hun bevindingen en die van het verleden onderzoek, ze suggereren dat grote hoeveelheden van deze vitaminen kan helpen voorkomen dat gehoorverlies. Zulke hoge niveaus bereiken, combineren supplementen met vitamine C-rijke voedingsmiddelen, zoals citrusvruchten, en voedingsmiddelen met een hoog vitamine E, zoals amandelen, zonnebloemolie en pindakaas.

Koolhydraatarme, zoutarm Foods

Voedingsmiddelen die helpen Hoorzitting

Bamini Gopinath van Westmead, Australië Millennium Institute en collega's onderzocht de effecten van een hoge-suiker en een hoog-koolhydraat voeding bij het horen in een studie 2010. Hoewel deze onderzoekers niet suggereren snijden suikers en koolhydraten uit je dieet, vonden ze dat mensen die overmatige hoeveelheid van deze verbindingen te eten hebben meer kans op een slechte gehoor te ontwikkelen. Dr. Wright kwam tot dezelfde conclusies met natrium, wat suggereert dat een vermindering van natrium kunnen helpen bij het verbeteren van uw gehoor. Echter, zoals deze onderzoekers al opmerking, zijn er risico's verbonden met een ernstig beperken van uw inname van deze belangrijke verbindingen. Zoals door Dr Wright, de beste manier om ervoor te zorgen u niet over deze nadelige gevolgen ondervinden voorgesteld is om een ​​low-carb, zoutarm dieet te ontwerpen met uw arts.