Voeding van de Wit en zoete aardappelen

Voeding van de Wit en zoete aardappelen

Zoet en witte aardappelen zijn stevig en veelzijdig wortelgroenten die helpen voldoen aan uw dagelijkse voedingsbehoeften. Ze leveren energie en koolhydraten nodig is om uw drukke leven van brandstof. U krijgt ook essentieel voedingsvezels, vitaminen en mineralen uit het eten van aardappelen. Hoewel deze twee groenten zijn qua voedingswaarde, er weinig nutritionele verschillen.

Calorieën, vet en eiwit

Een kleine gebakken witte aardappel of een zoete aardappel met de huid bieden beide tussen de 120 en 130 calorieën. Deze calorieën energie die je nodig hebt om de dagelijkse activiteiten en lichaamsbeweging brandstof. Beide voedsel voorziet ook minder dan 1 gram vet en elk 2-3 gram vegetarische eiwit. Een dieet bij sommige vormen van vet kan helpen om hoge cholesterol, hartziekten en beroerte te voorkomen, volgens de American Heart Association.

koolhydraten Count

Zowel de aardappelen leveren 28-29 gram koolhydraten per portie. Ze bevatten ook 3 gram voedingsvezel, een soort van onverteerbaar koolhydraat. Koolhydraten leveren energie voor je hersenen en spieren. Ze doen echter invloed op uw bloedsuikerspiegel, dus wees voorzichtig van uw gedeelte bij het eten van aardappelen om de bloedsuikerspiegel hoogte te voorkomen, vooral als je diabetes hebt. Voldoet aan uw dagelijkse behoefte aan voedingsvezels door het eten van aardappelen kan helpen om je spijsvertering, lagere cholesterol te reguleren, het beheren van uw gewicht en zelfs voorkomen dat bepaalde vormen van kanker, volgens Colorado State University.

vitamine Rundown

Zowel zoete en witte aardappelen u voorzien van vitamine C, niacine, foliumzuur, thiamine en vitamine B-6. Vitamine C speelt een rol bij de vorming van bindweefsel en ondersteunende immuunsysteem gezondheid. De B-vitaminen niacine, thiamine, foliumzuur en B-6 hulp uw lichaam in het metaboliseren van energie en het houden van uw huid, bloedcellen, hersenen en het zenuwstelsel gezond. Zoete aardappelen, echter, bieden ongeveer 500 procent van de dagelijkse waarde voor vitamine A, terwijl de witte aardappelen leveren niets. Vitamine A helpt om je huid, ogen en weefsels gezond te houden en kunnen een rol spelen bij het voorkomen van bepaalde vormen van kanker, volgens de Harvard Medical School.

Mineral Survey

Naast vitaminen, zoete en witte aardappelen leveren vergelijkbare hoeveelheden van de mineralen ijzer, magnesium, kalium, fosfor, koper en mangaan. Deze mineralen spelen verschillende rollen in je lichaam, met inbegrip van het voorkomen van bloedarmoede, het behoud van gezonde rode bloedcellen, het houden van sterke botten en tanden, het omzetten van voedsel in energie en onderhouden van zenuwimpulsen. Volgens de Academie van voedings- en dieetkunde, veel van deze mineralen zijn gevonden in de hogere concentraties in de huid van de aardappelen dan vlees. Maar zorg ervoor dat de huid van de aardappel goed te wassen vóór het bakken om besmetting met vuil te voorkomen.