Vloeistoffen die bevatten Sugar

Vloeistoffen die bevatten Sugar


Omdat het verbruik van te veel suiker is aangetoond dat verschillende negatieve gezondheidseffecten hebben, is het verstandig om te overwegen hoeveel suiker in de verschillende vloeistoffen die we opnemen in onze voeding. Terwijl de meeste mensen zijn zich ervan bewust dat frisdranken zijn rijk aan suiker, kan het suikergehalte van sommige zogenaamd gezonder drankjes verrassend.

alcoholvrije dranken

Frisdranken worden vaak gezien als de "bad guys" als het gaat om het suikergehalte, en deze reputatie wordt meestal welverdiend. Een regelmatige blikje frisdrank (ongeveer 1 1/2 kopjes) heeft het equivalent van 10 tl. suiker. Er zijn kleine verschillen, maar dit bedrag is zeer consistent tussen de verschillende merken en verschillende soorten dranken zoals cola, sinaasappel en limoen. Een grote fontein drankje van 7 1/2 cups bevat maar liefst 52 theel. suiker.

Fruitsappen

Vruchtensap wordt vaak gezien als een gezond alternatief voor frisdrank, en in sommige opzichten is het. Vruchtensappen ten minste bevatten vitaminen en mineralen, die frisdranken ontbreken. In termen van de werkelijke hoeveelheid suiker per kopje, vruchtensap is dat niet veel anders dan soda; ongezoet sinaasappelsap bevat ongeveer dezelfde massa van suikers als een gewone frisdrank per kopje. Vertegenwoordigt echter bevat een natuurlijke combinatie van de suikers sucrose, glucose en fructose, terwijl hoge fructose maïssiroop (HFCS) wordt soms gebruikt om frisdranken te zoeten. Een studie aan Princeton bleek dat HFCS veroorzaakt obesitas bij proefdieren terwijl andere suikers niet.

Melk

Melk is een andere drank met een gezonde reputatie die niet suiker gratis. Eén procent melk bevat ongeveer de helft van de hoeveelheid suiker als frisdrank of vruchtensap. De suiker in melk verschilt echter van de suikers die typisch in sap en frisdranken; is lactose. Lactose wordt bijna uitsluitend gevonden in melk en zuivelproducten. Chocolademelk, natuurlijk, heeft meer suiker dan normale melk (ongeveer 67 procent), hoewel nog steeds minder dan sap of frisdrank.

Andere Sweet Vloeistoffen

Er zijn vele andere vloeistoffen die suikers in verschillende mate bevatten. Sommige vloeistoffen met de natuur voorkomende suikers zijn ahornsiroop en honing. Dranken met toegevoegde suikers bevatten smoothies evenals een aantal op basis van koffie dranken, dessert wijnen en likeuren. Als goed, veel sportdranken en energy drinks bevatten grote hoeveelheden suiker. Hoewel dergelijke dranken kan ook toegevoegde vitaminen en andere voedingsstoffen, een 20 oz. sportdrank kan ongeveer 13 theelepel bevatten. suiker, meer dan een blikje frisdrank.