Vitamines ter voorkoming grijzend haar

Grijs haar is een natuurlijk proces van veroudering wanneer er een verlies van haarkleur. De meeste mensen ervaren grijze haren toen ze 50 te bereiken, maar iedereen kan grijze haren krijgen op elke leeftijd. Het krijgen van grijze haren vóór de leeftijd van 35 wordt beschouwd als voortijdige vergrijzing. Het krijgen van grijze haren is een geleidelijk proces dat kan worden voorkomen of vertraagd door middel van vitaminen.

Oorzaak van Gray Hair

Grijs haar ontstaat wanneer er een daling van het pigment melanine, aan de wortel van het haar. Wit haar is wanneer er geen pigment blijft. Grijzend haar is een geleidelijk proces als elke haar verschillend reageert, maar de eerste grijze haren verschijnen meestal rond de tempels en ga dan naar de kroon en de achterkant van het hoofd.

Vitamines ter voorkoming grijzend haar

Vitamines kunnen helpen om de productie van melanine in steady niveaus om grijze haren te voorkomen, maar ook blijven een gezonde hoofdhuid om glanzend haar te laten groeien. Vitamine A is nodig om een ​​gezonde hoofdhuid handhaven en glanzend haar groei van de follikels. Vitamine A te krijgen, onder meer donker, groene groenten en oranje en gele groenten en fruit in uw dieet.

B-vitamines zijn essentieel voor het voorkomen van grijs haar. B-vitamines regelen de afscheiding van olie om het haar gezond en gehydrateerd te houden. Para-aminobenzoëzuur (PABA) is één van de B-complex vitaminen nodig haarzakjes produceren melanine houden. Bovendien, pantotheenzuur (B-5), wanneer genomen met foliumzuur (B-9) herstelt de natuurlijke kleur van het haar waardoor grijzende voorkomen. Goed eten bronnen van B-vitaminen zijn onder andere groene bladgroenten, bananen, tomaten, bloemkool, ontbijtgranen, yoghurt, gist en tarwekiemen.

Andere Dietary Tips ter voorkoming van Gray Hair

Voortijdige vergrijzing kan een te hoge inname van cafeïne, alcohol, vlees en gebakken / vettig, kruidig ​​en zure voedingsmiddelen, omdat deze beperken het vocht en voedingsstoffen die worden vervoerd naar de haarfollikels. Overmatige inname van koolhydraten kan antioxidant in het lichaam houden van vrije radicalen verlagen. Ook voedsel met kunstmatige kleurstoffen en conserveringsmiddelen overwerken het spijsverteringsstelsel om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen en daardoor droog, broos haar veroorzaken.

Melanine mate kan dalen als gevolg van een gebrek aan koper in het lichaam. Klare levensmiddelen zoals krabben, oesters, cashewnoten, zonnebloempitten en amandelen het lichaam van dit mineraal herstellen.

Zink en ijzer zijn ook belangrijk voor het haar en zijn meestal nodig ook voorkomen haaruitval. Zink wordt in rood vlees, kip en groene groenten. IJzer is te vinden in rood vlees, peterselie, eieren, tarwe en zonnebloempitten.

Eiwitten houdt het haar sterk en glanzend. Omvatten volle granen, noten, soja en mager vlees in uw dieet.