Vitaminen voor Volwassenen met ADHD

Vitaminen voor Volwassenen met ADHD


Attention deficit / hyperactivity disorder of ADHD, is een gedrags aandoening gekenmerkt door een gebrek aan focus, hyperactiviteit en impulsief gedrag. Zodra algemeen gedacht om strikt een kids 'aandoening, worden volwassenen steeds vaker gediagnosticeerd met ADHD. Hier zijn een aantal vitaminen en mineralen die volwassenen kunnen helpen met ADHD om op natuurlijke wijze omgaan met hun klachten.

vitamine B6

Vitamine B6 of pyridoxine, helpt ADHD patiënten, omdat het helpt synthetiseren norepinefrine en serotonine, zowel neurotransmitters in de hersenen die aandacht en motivatie controleren. Voedsel bronnen van vitamine B6 zijn onder andere peulvruchten, spinazie, melk, eieren, aardappelen en granen.

Magnesium

Een tekort aan magnesium kan een aantal ADHD-symptomen zoals mentale verwarring, verminderde aandacht en prikkelbaarheid leiden. Magnesium-rijke voedingsmiddelen bevatten noten, hele granen en bonen.

Zink

Zink supplementen kunnen de ADHD-symptomen van impulsiviteit en hyperactiviteit verbeteren, maar lijkt niet om aandacht te beïnvloeden. Sommige voedingsmiddelen die zink bevatten zijn noten, bonen, volle granen en gevogelte.

Omega-3 vetzuren

Een tekort aan omega-3 vetzuren ADHD symptomen van slecht geheugen, stemmingswisselingen en depressie veroorzaken. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega-3 vetzuren zijn onder andere zalm, walnoten, tonijn en makreel.

overwegingen

Naast het nemen van de supplementen bovenstaande dient volwassenen met ADHD proberen alle kunstmatige kleurstoffen, zoetstoffen, conserveermiddelen en additieven uit hun dieet te elimineren. Het eten van verse groenten en fruit en biologische voeding kan ook een vermindering van de problematische symttoms van ADHD.