Vitaminen aan Wonden helen

Vitaminen aan Wonden helen

Wonden te helen in een patroon - het bloeden stopt, het lichaam stuurt speciale chemicaliën aan de benadeelde site om cellen te repareren, bloedvaten teruggroeien en nieuw weefsel vormen. Wondgenezing kan tot drie weken of langer, afhankelijk van de omvang van de schade, voedingsstoffen vindt de chemische reacties die nodig zijn om elke stap in het genezingsproces, infectie en algemene gezondheidstoestand. Complicaties zijn litteken ontwikkeling, de vorming van maagzweren en infectie. Vitaminen in voedingsmiddelen of voedingssupplementen een actieve rol spelen in de processen die nodig zijn voor wondgenezing.

Vitamine C

De eiwitrijke vezelmateriaal dat weefsel dat collageen genoemd verbinding vereist vitamine C, ook wel ascorbinezuur, productie. Wonden niet genezen zonder vitamine C. Een genetische mutatie bij mensen resulteert in een onvermogen om ascorbinezuur als andere dieren produceren zodat vitamine C een deel van de voeding moet zijn. Een tekort aan vitamine C leidt tot verlies van tanden, bloedend tandvlees, pijnlijke gewrichten en benen, bloedarmoede en overmatig kneuzingen. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine C zijn onder andere citrusvruchten, tomaten en groene bladgroenten.

vitamine A

Epitheelcellen vormen een huidlaag en het buitenoppervlak van cellen vormen huid en aders. Voor epitheelcellen te vormen, het lichaam heeft vitamine A en een tekort aan deze vitamine vertraagt ​​wondgenezing. De lever kan een enkele maand levering van vitamine A te slaan geabsorbeerd uit voedsel en omgezet in bruikbare vormen. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine A zijn onder andere levertraan, boter, eigeel en fel oranje groenten zoals wortelen, pompoen, pompoen en zoete aardappel.

vitamine B1

Het lichaam heeft vitamine B1, ook wel thiamine, koolhydraten en eiwitten af ​​te breken. Een tekort aan thiamine leidt tot minder productie van collageen die nodig zijn voor wonden te genezen. Vitamine C helpt het lichaam om thiamine en koffie en thee te absorberen kan de hoeveelheid thiamine in het lichaam te verminderen. Voedingsmiddelen rijk aan thiamine zijn onder andere lever, varkensvlees, vis, gevogelte, eieren melk, peulvruchten en volkoren granen.

vitamine B2

Vitamine B2, ook wel riboflavine, levert zuurstof naar de cellen en breekt koolhydraten en eiwitten. Een tekort aan riboflavine vermindert de productie van antilichamen tegen infectie bij dieren te voorkomen. Riboflavine kunnen helpen genezen brandwonden en wonden. Voedingsmiddelen rijk aan riboflavine zijn melk en zuivelproducten, vis, verrijkte granen en brood en groene bladgroenten.

vitamine B3

Vitamine B3 of niacine, breekt koolhydraten en eiwitten. Het lichaam kan vitamine B3 van het aminozuur tryptofaan gevonden in eiwitten, maar de hoeveelheid het lichaam kan niet voldoen aan de behoeften van het lichaam. Niacine als medicijn wordt gebruikt om een ​​ziekte genaamd pellagra als gevolg van vitamine B3 deficiëntie veroorzaakt door ondervoeding behandelen. Symptomen van pellagra te creëren scheuren in de huid wanneer de huid droog en schilferig wordt. Te veel niacine zorgt ervoor dat de huid te branden, jeuk en rood. Voedingsmiddelen die rijk zijn tryptofaan dat in vitamine B3 in het lichaam kan worden gemaakt zijn pluimvee en eieren. Verrijkte granen en brood zijn niacine toegevoegd.

Vitamine B6 - pyridoxine

Het lichaam heeft vitamine B6, ook wel pyridoxine voor enzymfunctie eiwitten af ​​te breken en gebruiken aminozuren voor groei. Eiwitten helpen bij hergroei schepen en de vorming van collageen die nodig zijn om de wondgenezing. Pyridoxine deel aan de omzetting van tryptofaan naar niacine. Voedingsmiddelen rijk aan vitamine B6 zijn onder andere rijst, zemelen, gist en gevogelte, vis, varkensvlees en walnoten.