Vitamine K is in eieren?

Vitamine K is in eieren?

Je zult niet veel vitamine K-supplementen in de winkelrekken, in tegenstelling tot de vitaminen waarvan de namen voorkomen hoger in het alfabet, en weinig mensen ooit last van een tekort. Maar vitamine K speelt een belangrijke rol in vele lichaamsfuncties. Je vitamine K in eieren en andere voedingsmiddelen te vinden en het lichaam heeft het vermogen om zijn eigen vitamine K maken

vitamine K

Zonder vitamine K, zou je bloed niet goed stolt. In feite is de K in de naam van deze vitamine komt van het Duitse "Koagulationsvitamin," het woord stolsel of coaguleren. Je lichaam slaat vitamine K in vetweefsel. Hoewel je vitamine K kunt krijgen van voedsel, je lichaam maakt ook zijn eigen vitamine K uit bacteri├źn die normaal in de darm leven. Sommige ziekten zoals Crohn of leverziekte, kunnen de aanpassing van vitamine K verwerken en leiden tot een tekort remmen. Dit kan leiden tot bloedingen.

Vitamine K in Food

Eidooiers bevatten vitamine K, maar slechts ongeveer 0,3 mcg per twee eieren. Betere bronnen zijn onder andere koolzaad en soja-olie, die 20-27 mcg per eetlepel bevatten. Kruisbloemige groenten zoals broccoli, kool, boerenkool en spruitjes zijn ook goede bronnen van vitamine K. One-half kopje broccoli bevat 113 mcg vitamine K, terwijl 1/2 kopje gekookte boerenkool bevat 440 mcg.

dagelijkse Vereisten

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan vitamine K voor een volwassene 120 mcg voor mannen en 90 mcg voor vrouwen. Artsen toedienen van een injectie van vitamine K aan baby's bij de geboorte om te helpen met de bloedstolling. Zuigelingen 7 tot 12 maanden oud moet 2,5 mcg. Kinderen van 1 tot 3 hebben een aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 30 microgram, die toeneemt tot 44 mcg voor 4-8-jarigen, 60 mcg voor kinderen van 9 tot 13 en 75 mcg voor kinderen van 14 tot en met 18.

supplementen

De meeste mensen krijgen voldoende vitamine K uit hun dieet en van de vitamine K hun lichaam maakt. Als u een chronische ziekte die voorkomt dat je het absorberen van vitamine K, kan uw arts een supplement voorschrijven. Sommige multivitaminen bevatten vitamine K, of u kunt chlorofyl tabletten of vloeistof nemen. Net als donkergroene groenten, dit supplement is rijk aan vitamine K. Vitamine K kan interageren met een aantal medicijnen, dus alert uw arts als u het nemen van fenytoïne, warfarine, cholesterolverlagende medicijnen of antibiotica.