Vitamine K afhankelijke stollingsfactoren

Vitamine K afhankelijke stollingsfactoren

Vitamine K een rol speelt in de vorming van bloedklonters en gezonde botten. Veel levensmiddelen bevatten vitamine K, en het is zeldzaam om een ​​deficiëntie. Vitamine K is een essentiële co-factor in de activering van bepaalde eiwitten in het lichaam. Zonder de activering stap kunnen bepaalde biochemische reacties niet worden voltooid. Een vitamine K-tekort zal je vatbaar maken voor het bloeden, en het blokkeren van vitamine K voorkomt ongepaste bloedstolling.

vitamine K

Vitamine K is een in vet oplosbare vitamine opgeslagen in vet- en leverweefsel. Groene bladgroenten, zoals boerenkool en spinazie, bevatten de grootste hoeveelheden vitamine K. Eet geen grote hoeveelheden van deze voedingsmiddelen als je antistollingsmiddel medicijnen; hoge vitamine K kan de werkzaamheid van de medicatie verstoren. Mannen moeten ongeveer 19 mcg per dag, terwijl vrouwen alleen maar 90 mcg. Kinderen moeten meer als ze ouder worden.

The Stolling Cascade

De stollingscascade is een weg met veel biochemische stappen in de vorming van bloedstolsels in weefselbeschadiging. Vitamine K is belangrijk bij de stappen waarbij eiwit factor II, VII, IX en X. Factor II alternatief genoemd protrombine. Ook anticoagulatie eiwitten C, S en Z, en osteocalcine en matrix-Gla-eiwit afhangen vitamine K Protrombine alleen heeft vitamine K tot 10 verschillende gebieden binnen het eiwit functionaliteit wijzigen.

protrombine

Bloedstolling heeft verschillende fasen. De eerste fase bevat verschillende protrombine activatoren, waaronder vitamine K. activering van protrombine, of factor II, activeert verder fibrinogeen, fibrine die activeert. De fibrine begint fysiek beschadigd weefsel te herstellen. Het vormt een fysieke barrière voor verdere bloedverlies te voorkomen. Als vitamine K tekort, kan protrombine niet activeren en bloedstolsels kunnen vormen.

factor VII

Wanneer cellen worden beschadigd, ze verhogen een eiwit op hun oppervlak genaamd tissue factor of TF. De weefselfactor moet binden aan factor VII in de stollingscascade. Factor VII kan niet gebonden totdat deze wordt geactiveerd met behulp van vitamine K Tissue factor gebonden aan factor VII wordt een protease voor factoren IX en X in de cascade. Proteasen splitsen moleculen af ​​van eiwitten om ze te activeren.

factor IX

'F9' is de genetische symbool voor het gen dat stollingsfactor IX maakt. Factor IX wordt in de lever. Als uw lever is afgenomen functioneren vermogen, kan stollingsfactor IX worden verminderd. Hemofilie B resultaten uit defecten aan factor IX. Stolling tijden kunnen ernstig, matig of licht gedaald. Lage niveaus van vitamine K kan leiden tot problemen in verband met hemofilie B verergeren, maar eventuele wijzigingen in uw dieet dient met uw arts besproken te worden.

factor X

Factor X is ook bekend als de Stuart-Prower factor. Het is genoemd naar de eerste twee individuen ontdekt dat een genetische deficiëntie in factor X. Factor X hebben een enzym geactiveerd op het oppervlak van bloedplaatjes met behulp van weefselfactor, calcium en vitamine K. Nadat het enzym geactiveerd wordt factor Xa, die verantwoordelijk is voor de omzetting van protrombine in trombine binnen uw stolling cascade.