Vitamine D-tekort & amp; kaakpijn

Vitamine D-tekort & amp; kaakpijn

Veel mensen lijden aan de kaak pijn veroorzaakt door problemen met het kaakgewricht, ook wel bekend als TMJ, een joint in de buurt van uw oor waarmee uw onderkaak te functioneren. Hoewel er is niet veel bewijs dat specifiek verbindt kaakpijn met een vitamine D-deficiëntie, heeft onderzoek aangetoond dat lage niveaus van vitamine D kan bijdragen aan de pijn over je hele lichaam. Vitamine D-suppletie kan voordelen voor pijnbestrijding voor mensen met een vitamine D-tekort. Raadpleeg uw arts voor het gebruik van vitaminesupplementen.

Vitamine D-tekort

Vitamine D is een cruciale voedingsstof voor het behoud van de gezondheid van botten en tanden. Vaak aangeduid als de "sunshine" vitamine, produceert je lichaam vitamine D in reactie op blootstelling aan de ultraviolette stralen van de zon. Vitamine D is ook van nature aanwezig is in voedingsbronnen zoals zalm, tonijn, verrijkte ontbijtgranen, melk en jus d'orange. Ondanks de natuurlijke productie van uw lichaam en de beschikbaarheid in veel voedingsmiddelen, kan vitamine D-deficiëntie optreden voor een verscheidenheid van redenen. Het Bureau van voedingssupplementen meldt dat vitamine D-deficiëntie, ook wel aangeduid als hypovitaminose D, is meestal te wijten aan een gebrek aan blootstelling aan zonlicht, lage inname uit voedingsbronnen, malabsorptie problemen of een nier storing, waarbij uw nieren niet omzetten van de vitamine in zijn actieve vorm. Bij kinderen kan vitamine D-deficiëntie leiden tot rachitis, een aandoening waardoor zachte botten en tandheelkundige misvormingen. Bij volwassenen, kan vitamine D-deficiëntie osteomalacie, een aandoening veroorzaken waardoor zachte botten en wijdverspreide pijn in de botten.

Oorzaken van kaakpijn

Symptomen van de kaak pijn kan verder reiken dan je kaak. U kunt ook last gelijktijdige hoofdpijn, stijfheid of een klikkend geluid wanneer u uw kaak te verplaatsen. Echter, kaakpijn vaak niet een gemakkelijk aanwijsbare oorzaak te hebben. Vele malen, kaakpijn is het resultaat van het slijpen van uw tanden of onbewust klemmen je kaak, vooral tijdens de slaap. Aandoeningen van het kaakgewricht kan optreden als gevolg van artritis, verwondingen of erosie van de schijf tussen de gewrichten die normaal helpt om schokken te absorberen.

Clinical Evidence

Niet veel klinisch onderzoek is de concrete gevolgen van een vitamine D-tekort op kaakpijn onderzocht. In "De evaluatie van TMJ Blessures, Volume 1," tandarts en TMJ expert Reda A. Abdel-Fattah meldt dat een vitamine D-tekort een aanleg voor TMJ aandoeningen kan veroorzaken. Daarnaast is een vitamine D-deficiëntie is gekoppeld aan chronische, wijdverspreide musculoskeletale pijn, volgens onderzoek gepubliceerd in de kwestie van de december 2003 "Mayo Clinic Proceedings." Vitamine D-suppletie kan helpen om vele soorten botten en gewrichten pijn te verlichten. Er is echter meer onderzoek nodig is om de specifieke voordelen van vitamine D-suppletie te bepalen op de symptomen van kaakpijn.

overwegingen

Probeer niet zelf een diagnose eventuele voedingstekorten je denkt dat je kan hebben. Terwijl de vitamine D-suppletie symptomen van kaakpijn kan helpen, is er niet genoeg van klinisch onderzoek voor volledige ondersteuning van de voordelen ervan. Als u last heeft van chronische kaakpijn, zie je een tandarts. Een aantal behandelingen kan helpen uw symptomen. Informeer uw arts als u ervoor kiest om een ​​vitamine D-supplement te gebruiken.