Vitamine D Allergie Side Effects

Vitamine D Allergie Side Effects

Vitamine D allergie beschouwd ongewoon, maar significante complicaties kan veroorzaken. Vitamine D allergie ontstaat wanneer het immuunsysteem fouten vitamine D als een schadelijke stof. Het lichaam maakt antistoffen voor de bestrijding van de vitamine D, waardoor mestcellen histamine te produceren, volgens MedlinePlus. De hogere niveaus van histamine tot gemeenschappelijke vitamine D allergische bijwerkingen. Deze vaak voorkomende bijwerkingen zijn netelroos, astma en anafylaxie, volgens Drugs.com. Als u een van deze bijwerkingen ervaart, stop dan het gebruik van vitamine D en in overleg met een arts.

Hives

Hives zal binnen een paar minuten of een paar uur na inname van vitamine D. Hives is een huiduitslag die ontsteking en striemen veroorzaakt overal op het lichaam te vormen, volgens de MayoClinic.com te vormen. Netelroos verschijnen patches, met gedefinieerde grenzen en kan migreren naar elk deel van het lichaam. De uitslag is plat op het oppervlak en kunnen verschijnen, verdwijnen en weer verschijnen in een kwestie van minuten. De uitslag is rood van kleur en is erg jeuken. Hives worden vaak behandeld met orale en actueel antihistaminica. Antihistaminica blokkeren het vermogen van het lichaam om histamine te produceren, die de ontsteking veroorzaakt in de huid. Antihistaminica zal ook de jeuk. Hydrocortison topische crèmes en lotions kunnen ook worden toegepast op de getroffen gebieden van de huid.

Astma

Astma-achtige symptomen een bijwerking van een vitamine D allergie, volgens Drugs.com. Deze bijwerkingen omvatten kortademigheid, het onvermogen om te ademen, piepende ademhaling, hoesten en pijn op de borst, volgens de Astma en Allergie Foundation of America. Verhoogde niveaus van histamine in het zachte weefsel van de longen van de luchtwegen te zwellen, waardoor de persoon in staat om normaal te ademen. Piepende ademhaling is een hoog geluid gemaakt door de beperkte lucht buis in de keel. Astma-achtige symptomen kunnen een teken zijn van anafylactische shock en moet worden beoordeeld door een arts. Behandeling van astma gerelateerde symptomen worden bepaald door een arts. Voorgeschreven inhalers kan worden gebruikt ter voorkoming en behandeling van astma symptomen.

Anafylactische shock

Een allergie voor vitamine D kan leiden tot anafylactische shock, een volledig lichaam allergische reactie die kan leiden tot de dood. Tijdens anafylactische shock het lichaam over- produceert extreem hoge histamine, waardoor een plotselinge daling van de bloeddruk, een verhoogde hartslag, kortademigheid, angst, een zwakke pols en verwardheid volgens MedlinePlus. Deze symptomen moeten worden behandeld met een injectie van epinefrine. Epinefrine ontspant de longen en herstel van de normale bloeddruk van de patiënt.