Vitamine B5 voor Weight Loss

Vitamine B5 voor Weight Loss

Vitamine B5 of pantotheenzuur, vereist voor het produceren van energie in het lichaam en het houden van het zenuwstelsel gezond. Vitamine B5 kan worden gebruikt in gewichtsverlies te helpen bij de afbraak van vetten en koolhydraten, twee hoofdoorzaken van gewichtstoename. Verscheidene voedingsmiddelen bleken rijk aan vitamine B5 zijn; Echter, de meeste mensen nodig hebben nooit het nemen van een vitamine B5 supplement omdat tekorten zijn zeldzaam.

Rol in het lichaam

Een belangrijke functie van vitamine B5 vrijmaken van energie uit vet, die zij wel door het afbreken van vet en koolhydraten verbranden voor energie. Daarnaast wordt pantotheenzuur ook nodig voor het behoud van gezonde spijsvertering en versnellen van het genezingsproces bij letsel. Het is ook bekend als het antistressmiddel vitamine. Vitamine B5 is nuttig voor de verhoging goede cholesterol terwijl het verminderen van slechte cholesterol in het lichaam. Vitamine B5 helpt bij de productie van vitamine D, rode bloedcellen en geslachtshormonen die nodig zijn voor normale werking van voortplantingsprocessen en de bijnieren.

Gewichtsverlies

Volgens Vitaminen Voeding, hebben sommige onafhankelijke onderzoekers vonden dat vitamine B5 nuttig zijn bij het induceren van gewichtsverlies bij obese patiënten door het verhogen van de afbraak van vetten kan zijn. Echter, om dit te voorkomen, de dosering van vitamine B5 moet hoog, wat niet kan worden bereikt door voedselproducten. Nutritional therapeut Dr. Marilyn Glenville ook gemeld op een verhoogd vetmetabolisme dat optreedt bij pantotheenzuur.

Natural Foods

Natuurlijke voedingsmiddelen die zijn een rijke bron van vitamine B5 zijn onder andere vlees, vis, gevogelte, tarwe producten, bonen en groene groenten zoals spruitjes, broccoli en spinazie. Vitamine B5-deficiëntie is zeldzaam, zodat u niet hoeft te eventuele supplementen te nemen kan echter een multi-vitaminesupplement te helpen bij het vervullen van het lichaam van de dagelijkse behoefte aan vitamine.

tekort

Terwijl een vitamine B5-deficiëntie is zeldzaam, kan een tekort aan deze vitamine leiden tot depressie, zwakheid, vermoeidheid en verlies van eetlust. Vitamine B5 deficiëntie is gebruikelijk voor degenen die overmatige hoeveelheden alcohol gebruiken.

Bijwerkingen

Omdat vitamine B5 is een wateroplosbare vitamine, er zijn geen bijwerkingen van het nemen van het in grote doses vitamine sinds overmaat wordt vrijgegeven van het lichaam tijdens uitscheiding. Ieder mens is anders, dus als u een bijwerking optreedt bij het nemen van vitamine B5 je moet stoppen met het innemen van de vitamine-en overleg met uw arts.