Vitamine B12-tekort en Weight Loss

Vitamine B12 is een belangrijke wateroplosbare vitamine die algemeen voorkomt in voedingsmiddelen zoals vis, runderlever, zalm, vlees, kaas, melk, eieren, yoghurt en ontbijtgranen. Het is ook beschikbaar als een recept medicatie en een voedingssupplement. Veel artsen zijn van mening dat het nemen van vitamine B12 shots en supplementen gewichtsverlies kan veroorzaken. Deze claim is nooit onderbouwd. Vitamine B12 deficiëntie kan ernstige en onherstelbare schade aan de hersenen en het zenuwstelsel, volgens de National Institutes of Health.

Effecten op de Weight Loss

Vitamine B12 wordt vaak aangeboden als een gewichtsverlies oplossing in de vorm van injecties en voedingssupplementen. Vitamine B12 is betrokken bij het metabolisme van elke cel van het lichaam en is bekend om energie uit het metabolisme van vet en eiwit. Er is geen bewijs dat vitamine B12 leidt tot gewichtsverlies, of dat er een tekort aan vitamine B12 voorkomt gewichtsverlies. Vitamine B12 kan echter bijdrage leveren aan gewichtsverlies door het lichaam meer energie. Verbetering van de energie en het metabolisme van invloed op de hoeveelheid calorieën die je lichaam kan verbranden. Meer calorieën verbranden gewichtsverlies bevordert.

Vitamine B12-tekort kan vermoeidheid en zwakte veroorzaken. Deze twee symptomen kunnen leiden tot verminderde activiteit. Volgens de Mayo Clinic, "Als je niet erg actief, je hoeft niet zo veel calorieën te verbranden."

Oorzaken van een tekort

Er zijn verschillende oorzaken van vitamine B12 met een dieet met weinig vitamine B12 producerende voedingsmiddelen, chronisch alcoholisme, intestinale stoornissen, pernicieuze anemie en de ziekte van Crohn. Buikoperatie kan ook leiden tot tekort aan vitamine B12.

Risico van Deficiency

Mensen na een veganist of strikt vegetarisch dieet zijn op een groter risico op het ontwikkelen van vitamine B12-tekort. Dit komt omdat hun dieet gewoonlijk sluit alle vlees, vis, eieren en zuivelproducten. Deze producten zijn natuurlijke bronnen van vitamine B12. Vitamine B12-tekort komt minder vaak voor in lacto-ovo vegetariërs die zuivel of eieren consumeren.

Individuen op dieet of gewichtsverlies programma's moeten er zeker van zijn dat ze het krijgen van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van vitamine B12 als natuurlijke voedselbronnen zijn beperkt. Het Bureau van voedingssupplementen beveelt aan dat de gemiddelde volwassene verbruikt ongeveer 2,4 mcg vitamine B12 per dag.

Symptomen van tekort

Symptomen van vitamine B12-tekort zijn vaak vermoeidheid, verlies van eetlust, zwakte, gevoelloosheid en tintelingen, branderigheid van de tong, constipatie, diarree, buikpijn, broze nagels, desoriëntatie, geheugenverlies en bloedarmoede. Vitamine B12 deficiëntie kan worden gediagnosticeerd door laboratoriumtesten.

Behandeling van deficiëntie

Het handhaven van een goed uitgebalanceerd dieet rijk aan voedingsmiddelen met vitamine B12 kan voorkomen dat vitamine B12-tekort. Als vlees en zuivel zijn geen onderdeel van uw dieet, het verhogen van uw inname van supplementen of ontvangen van vitamine B12-injecties kunnen door uw arts of diëtist worden voorgesteld. Veranderingen in het dieet en goede voeding maakt gezond gewicht te verliezen.