Vitamine B12 Foods voor Vegetariërs

Vitamine B12 Foods voor Vegetariërs


Vitamine B12 is een waardevolle bijdrage aan zowel de bloedsomloop en het zenuwstelsel. Omdat deze vitamine van nature in dierlijke producten, moeten vegetariërs en veganisten alternatieve bronnen voor deze essentiële voedingsstof te vinden. Gelukkig voor de moderne herbivoor, zijn veel niet-dierlijke producten voedsel verrijkt met vitamine B12, waardoor het gemakkelijk om goede voeding te behouden.

versterkte dranken

Soja en moer melk zijn vaak verrijkt met vitamine B12, maar het is altijd belangrijk om dubbel te controleren van de labels. Merken als Zijde en Almond Joy zijn verrijkt met veel vitaminen, waaronder B12. U vindt er ook versterkte store-merk rassen, zoals de 365 merk van Whole Foods, een natuurlijke markt.

Vitamine B12 is ook gevonden in dranken die beweren dat ze voedingswaarde te bieden, ook al zijn ze vol met suiker. Een goed voorbeeld is Vitamin Water, die een overvloed aan vitaminen, zoals B12 bevat. Veel energy drinks bevatten B12 ook.

faux Meats

Ook wel aangeduid als vleesvervangers, zijn vleesvervangers zoals soja hamburgers, Tofurky deli plakjes en veggie honden meestal verrijkt met essentiële voedingsstoffen, waaronder vitamine B12. een portie of twee van uw favoriete vleesvervanger toe te voegen aan uw dagelijkse maaltijden is een geweldige manier om ervoor te zorgen uw lichaam krijgt de B12 die het nodig heeft. Zorg ervoor om te controleren hoe uw dagelijkse percentage van de B12 is opgenomen in elke portie. U kunt versterkte vleesvervangers in allerlei verleidelijke vormen aannemen, waaronder nep kipnuggets en strips, hamburgers, corndogs en ribben te vinden. Een paar van de grote merken die verrijkte producten aanbieden zijn Gardenburger, Amy's, Boca, Tofurky en Morningstar Farms.

Vegetarisch Sources (Niet Vegan)

Zuivelproducten en eieren zijn rijk aan vitamine B12 en vegetariërs die ervoor gekozen hebben om deze voedingsmiddelen in hun dieet te houden krijgen een andere bron van deze voedingsstof. Deze essentiële vitamine nature in kaas; evenwel de in uw kaas keuze hoeveelheid variëren en zal in voedingsinformatie vermeld. U vindt hier ook een gezonde portie vitamine B12 in eieren, met de meerderheid van de voedingsstoffen gevonden in het ruwe dooier.

vitamine supplementen

Het nemen van een vitamine B12 supplement is vaak nodig om een ​​vegetarisch, afhankelijk van hoe beperkend uw dieet is. Als je niet veganistisch verrijkte producten, zoals sojamelk of faux vlees te eten, is het essentieel om deze vitamine elders. Er zijn vega-vriendelijk multivitaminen beschikbaar, evenals vitamine B12 als een aanvulling zelf. Als vegetarisme en veganisme stijgt in populariteit, is het steeds eenvoudiger om deze supplementen zonder gelatine, die afkomstig is van dieren te vinden. Deze supplementen kunnen worden gevonden in de keten en lokale health food markten, zoals Whole Foods, evenals conventionele supermarkten, apotheken en aan te vullen winkels.

Soms is het moeilijk om kinderen te krijgen om hun vitamines te nemen, vegetarisch of niet. Gelukkig zijn er vegetarische gummy vitaminen beschikbaar die zijn gemaakt met fruit pectine in plaats van gelatine, zoals GummiKING en Rhino Gummy Bear Vitaminen.

Andere verrijkte voedingsmiddelen

Nutritional gist, granen en ontbijt bars zijn een paar voorbeelden van andere verrijkte voedingsmiddelen die vitamine B12 hebben. Het beste wat je moet doen is controleren of de voedingswaarde-informatie van het voedsel dat je koopt, en als ze geen B12 hebt, probeer het onderzoeken van soortgelijke producten totdat je bevredigende alternatieven met de beste voedingswaarde te vinden.