Vitamine B Shots & Weight Loss

Vitamine B Shots & Weight Loss


Vitamine B12 shots niet bewezen om te helpen bij gewichtsverlies. In het beste geval kunnen ze een tekort aan vitamine pakken. Tekort aan B12 kan zwakte en vermoeidheid veroorzaken, maar de meeste mensen meer dan genoeg van de vitamine in hun dieet. Sommige veganisten en vegetariërs kunnen een tekort worden, maar zelfs dat is zeldzaam. Er zijn vele mythen over vitamine B12 shots en gewichtsverlies, met het als een energie-booster en metabolisme versterker op de markt gebracht. Deze claims zijn niet klinisch bewezen.

Vitamine B12 Intake

De aanbevolen dagelijkse dosis van vitamine B12 is 2,4 microgram. Huiduitslag, diarree en andere huid problemen kunnen soms voorkomen als bijwerking van B12-injecties. B12 mag alleen worden geïnjecteerd in opdracht van een arts, ook al is zonder recept verkrijgbaar. De injecties zijn geen vervanging voor een goede voeding en lichaamsbeweging om gewicht te verliezen. B12 supplementen zijn ook verkrijgbaar in orale vorm. Vlees, vis en schaaldieren bevatten allemaal grote hoeveelheden B12.

Studies B12

Een 2003 studie gepubliceerd in BMC Psychiatry, volume 3 uitgave 17, vond een verband tussen verhoogde B12-spiegels en een hogere kans op succes van de behandeling van ernstige depressie. Zoals depressie kan leiden tot gewichtstoename, kan B12 injecties indirect helpen bij gewichtsverlies. Een andere studie gepubliceerd in het Journal of Applied Sciences in 2008 in volume 8 nummer 7 vonden een correlatie tussen lage niveaus van vitamine B en een hoger gewicht in Jordaanse mannen. Noch studie onomstotelijk blijkt dat het nemen van B12-supplementen helpt bij gewichtsverlies, maar deze studies houden belofte voor verder onderzoek.

Weight Loss Klinieken en B12

Veel gewichtsverlies klinieken adviseren hun klanten om B12 shots te nemen. De bijwerkingen en risico's zijn minimaal, maar allemaal hetzelfde, zich bewust zijn van het onderzoek dat is uitgevoerd over B12, zelfs als u ervoor kiest om een ​​dergelijk programma in te voeren. Sommige van deze klinieken maken flagrant misleidende beweringen over B12-injecties die niet zijn bewezen door de wetenschap. Zelfs als een arts of voedingsdeskundige is op het personeel, het is geen aanwijzing dat hij of zij is eerlijk. Zorg ervoor dat uw gewichtsverlies strategie wordt ondersteund door goed bewezen strategieën van de juiste voeding en regelmatige lichaamsbeweging.