Vissen in Canada

Vissen in Canada


Canada is de thuisbasis van ongeveer 9 procent van de wereldbevolking zoetwatervoorziening en minder dan 1 procent van de bevolking, die de vangstmogelijkheden in overvloed maakt. Maar liefst 200 verschillende vissoorten bezetten de zout en zoet water van Canada. De meeste vissen bestemmingen zijn bereikbaar met de auto, maar er zijn ook fly-in mogelijkheden voor degenen die bereid zijn om een ​​premie te betalen voor de toegang tot afgelegen locaties. Accommodaties in en rond de visserij bestemmingen kan variëren van kale campings tot all-inclusive luxe vissen lodges.

Vis per regio

In het noorden, de Yukon, Northwest Territories en Nunavut bieden unieke mogelijkheden om arctische vlagzalm, arctische char en Kokanee vissen. British Columbia de westkust staat bekend om zijn Pacific Chinook, coho en vriend zalm, en Midden- en Oost-Canadese wateren zijn over het algemeen goed bevolkt met meer forel, muskellunge en Noord-snoek.

Verder naar het oosten, New Brunswick biedt volop mogelijkheden om Atlantische zalm te vissen, en Nova Scotia en Prince Edward Island zijn waar te gaan voor forel wereldklasse beek. Atlantische zalm, regenboog en forel steelhead zijn verkrijgbaar in grote aantallen in Newfoundland en Labrador.

Seizoenen

In Canada, kunt u vissen het hele jaar door, maar verschillende soorten vis beschikbaar zijn in grotere aantallen op bepaalde tijden van het jaar zijn. Trekvissen zoals de Stille Oceaan en de Atlantische zalm forel en steelhead maken jaarlijkse winter en de zomer loopt van zout water naar het zoete water van het interieur, en het is best om de lokale visserij autoriteiten te raadplegen voor de beste tijden om te vissen.

Andere vissoorten zijn gevoelig voor veranderingen in de watertemperatuur en zwemmen in diepere of ondiepere wateren afhankelijk van het seizoen; dit kan ze moeilijker te vangen op bepaalde tijden van het jaar te maken. Het grootste deel van de recreatieve visserij in Canada wordt gedaan van mei tot oktober.

Vlieg vissen

Vliegvissen kansen vooral goed zijn in het westen en oosten kusten waar grote, snelstromende rivieren zijn blij met de jaarlijkse migratie van de Stille Oceaan en de Atlantische zalm en forel steelhead.

Beek forel is een andere vliegvissen favoriet, en vele vreedzame beken en "beken", met deze vis zijn verkrijgbaar in Nova Scotia en Prince Edward Island. Fly-in visstekken in de noordelijke gebieden van Canada bieden een unieke afgelegen en rustige omgeving voor het vliegvissen.

Ijsvissen

Canada is de thuisbasis van het grootste aantal mensen die deelnemen aan de sport van ijsvissen, volgens Ice Fishing Canada. Ijsvissen mogelijkheden zijn beschikbaar in gebieden met de juiste winterse omstandigheden; Het is niet beschikbaar op de westkust en in het zuiden van Canada. Noord-Ontario, in de regio's rond Lake Huron en Lake Superior, heeft een aantal van de beste ijsvissen beschikbaar in Canada, en het seizoen loopt meestal van half januari tot eind februari.

Vergoedingen en verordeningen

Elke provincie of gebied heeft zijn eigen vissen wet- en regelgeving naast de toepasselijke federale wetten. Vissen in elke provincie vereist een visvergunning en verschillende licenties zal u toelaten om te vangen en houden bepaalde nummers van de verschillende vissoorten. Catch-en-versie visserij wordt nageleefd wanneer bepaalde vissen worden bedreigd of beschikbaar zijn in lage aantallen, of wanneer ze zijn minderjarige of ondermaatse.